RestartEdu

 („ASOCIAȚIA RESTARTEDU” are ca scop realizarea de programe si cursuri educaționale, formale și informale adresate tuturor categoriilor de vârstă.) Medicul internist Ovidiu Ciobotaru, fondator și președinte al Asociației „RestartEdu” din Bârlad, a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește ușurința cu care se moare în România în urma unui stop cardio-respirator survenit pe […]

 („ASOCIAȚIA RESTARTEDU” are ca scop realizarea de programe si cursuri educaționale, formale și informale adresate tuturor categoriilor de vârstă.)

Medicul internist Ovidiu Ciobotaru, fondator și președinte al Asociației „RestartEdu” din Bârlad, a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește ușurința cu care se moare în România în urma unui stop cardio-respirator survenit pe stradă, când nimeni din jur nu știe să acorde primul ajutor până la sosirea ambulanței.Imaginează-ți că ești lângă o persoană dragă ție. Este una din acele clipe frumoase, dar subit intră în stop cardiac. Tu ştii ce trebuie să faci ca sa îi salvezi viața?

Într-un stop cardiac, inima se oprește din pompat sânge şi viața începe să se scurgă pe măsură ce minutele trec. Primul organ afectat este creierul, care în 3-5 minute începe să facă leziuni cerebrale ireversibile.

În acele momente, viața victimei depinde de oamenii din apropiere, oameni care pot deveni salvatori.

Dar în cazul unei obstrucții a căilor respiratorii superioare dată de un corp străin, știi ce este de făcut?

Este o cauză frecventă de deces la copii, o cauză care poate fi evitată dacă se intervine prompt și eficient.

Aceste cunoștințe trebuie să le aibă cât mai multă lume, de ele poate depinde inclusiv viața noastră. Asfel de cursuri trebuie predate sistematic și gratuit în cadrul școlilor.

Acesta este scopul Asociaţiei Restartedu, de a livra astfel de cursuri, de o calitate cât mai bună, pentru cât mai mulți oameni.

Începând din aprilie 2021 cursul „Suport vital de bază cu defibrilator” a fost creditat cu 6 puncte de Educație Medicală Continuă de către Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moaşelor şi Asistenților Medicali din România filiala Vaslui, căruia îi mulțumim.

Cel ce salvează o viaţă, salvează o lume întreagă!


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta