Romane, ridica-te si umbla !!!

Romane, ridica-te si umbla !!!
Wooden judges gavel on table close up

Se intampla sa intalnim romani care povestesc anumite nereguli intampinate in relatiile cu diferiti factori de decizie, numai ca aproape de fiecare data discursul lor se incheie cu : „ Numai sa nu spui la nimeni, ca eu am spus.” De ce sa ne mai ascundem oameni buni si de cine ? De cine ne […]

Se intampla sa intalnim romani care povestesc anumite nereguli intampinate in relatiile cu diferiti factori de decizie, numai ca aproape de fiecare data discursul lor se incheie cu : „ Numai sa nu spui la nimeni, ca eu am spus.” De ce sa ne mai ascundem oameni buni si de cine ? De cine ne este frica ? De ce sa nu spunem, daca un oarecare primar, parlamentar sau angajat la vreo institutie de stat nu-si indeplineste obligatiile in fata societatii.

Totusi, multi dintre noi am ales tacerea si lipsa de actiune si in felul acesta am devenit complici cu acestia si cred ca nu avem dreptul sa ne plangem ca viata noastra este grea, fiinca noi am ales sa fie grea si complicata. Oameni buni nu mai suntem in perioada ceausista, sa fim siguri ca nu va veni nimeni sa ne serveasca democratia pe paine. Democratia o facem noi singuri, sa incepem prin a ne invinge frica si a spune lucrurilor pe nume.

Traim intr-un judet aproape fara viitor. Zadarnic incercam sa gasim istorii de succes si tineri care si-ar dori sa ramana pe aceste meleaguri, caci n-o sa fie. Gasim in schimb oameni in varsta care plang de dorul copiilor imprastiati prin lume. Ma tot gandesc cum si ce sa scriu pentru ca nu vreau sa seman deznadejde si sa par „nesimtit”.  Daca dumneavoastra dupa ce cititi acest mic articol scris de mine ma considerati „nesimtit” pentru ca avem pensii mici, salarii de mizerie, copii plecati peste hotare si va simtiti lezati in amorul propriu, dar vom incepe sa avem spirit civic si sa incercam sa schimbam lucrurile in bine, atunci da sunt un „nesimtit” si va rog sa ma iertati.

Am mai auzit pe unii care declara ca regreta ca Ceausescu nu mai e. Personal nu regret ca nu mai e, chiar deloc. Regret, ticalosia unor politicieni, care se declara patrioti cu toate ca unii dintre ei erau altadata slugoii comunismului, iar acum au tupeul sa stea in fata. Regret, ca acesti asa zisi patrioti stau in vile si palate, conduc bolizi de lux, se trateaza nu la spitalele neconstruite de ei timp de 32 de ani si dau fuga in afara in caz ca au probleme de sanatate. Regret, ca ne mint si ne manipuleaza de atata amar de ani si noi le dam votul in continuare. Si in final, regret faptul ca noi, romanii, un popor cu traditii crestine, am impuscat acum 32 de ani doi oameni in ziua de Craciun, iar aceasta crima ne-a bucurat ca pe niste anticristi.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta