Romania cauta in decembrie un Proroc

Romania cauta in decembrie un Proroc

De trei decenii ne cautam drumul si nu putem iesi din aceasta nebunie tot mai evidenta din politica, economie, viata sociala. De trei decenii nu se intampla nimic normal in Romania, ce poate fi mai evident decat faptul ca nebunia este totala si profunda. Este adevarat ca in decembrie 1989 am inceput crezand in niste […]

De trei decenii ne cautam drumul si nu putem iesi din aceasta nebunie tot mai evidenta din politica, economie, viata sociala. De trei decenii nu se intampla nimic normal in Romania, ce poate fi mai evident decat faptul ca nebunia este totala si profunda. Este adevarat ca in decembrie 1989 am inceput crezand in niste proroci mincinosi si din pacate am ajuns in anul 2020 umiliti de neputinta noastra de a ne descotorosi de ei.

Ma intreb unde au disparut anticomunistii de atunci, oare a mai ramas in Romania macar un patriot adevarat, care sa munceasca pentru aceasta tara, care sa nu fure, care sa nu fie demagog si care nu se gandeste numai la buzunarul lui. Este un paradox faptul ca cei care fura aceasta tara, cu cat o fura mai abitir cu atat o iubesc mai fierbinte si invers. Puteti sa-mi aratati astazi macar un OM care isi iubeste tara daca nu are nimic de castigat. Astazi iubirea de tara a devenit o afacere. Cea mai profitabila afacere, deoarece din iubirea de neam si tara poti face averi ilicite fara ca nimeni sa nu faca nici o investigatie reala.

Oare mai exista vreun politician din vechile partide “consecvent” in principiile sale, nu cred, fiecare este consecvent in inconsecventa lui, unul schimba partidele ca pe “ciorapi”, unul trece de la o sotie la alta, altul trece de la o tara la alta. Fiecare a trecut de la ceva la altceva si cu cat trece de mai multe ori cu atat striga ca este mai consecvect.

Acum treizeci de ani credeam multi ca Iliescu este “trimisul” care sa ne scoata din pustiu, asa credeam si eu in euforia din decembrie 1989, auzindu-l credeam ca va darma muntii si democratia va triumfa in Romania, cat de mult ne-am inselat, dar in realitate el si ciracii din jurul lui s-au dovedit a fi niste proroci mincinosi, niste secaturi ambitioase. Acestia s-au autodeclarat “barbatii” neamului, numai ca sa se suie calare pe popor si sa ajunga la fructele “dulci” ale puterii. Ma intreb retoric, oare cine este vinovat de acesta?

Spunem multi, ca politicienii nostri de trei decenii nu mai au tara. Au numai interese , ceea ce este adevarat. De aceea unii vor sa devina parlamentari pentru a scapa de puscarie sub umbrela imunitatii, altii vor sa-si faca avere, altii vor pentru ai lui vreun contract banos cu statul, altul vrea sa-si aranjeze odrasla in vreo functie. De trei decenii isi rezolva interesele personale, declarandu-se “patrioti”, “morali”, “verticali”. Intr-adevar este o nebunie, fara margini si fara leac deocamdata.

Ce putem face noi in 6 decembrie, cand nebunia a atins maximul in campania electorala. Politicienii cu state vechi mint consecvent de pe pozitii ”morale” si “verticale”. Electoratul se va imparti in cete , fiecare ceata cu idolul lui. Circul este in toi, cetele se formeaza, “consecventii” se pregatesc sa-si ” iubeasca tara” adulmecand prada, se strang bani pentru o “campanie de succes”. Pana la urma Romania asta flamanda, zapaciata, zdrentuita va fi busita la pamant si calcata fara mila, de politicienii “consecventi”. Ce putem face noi muritorii de rand…… sa nu calcam si noi tara aceasta in picioare. Asta-i raspunsul !

Romani, daca tineti la tara asta nu va retrageti in padure, nu fugiti in lume, haideti impreuna pe 6 decembrie, sa le stricam circul.

“ Nu va temeti de nimic, stati pe loc si veti vedea eliberarea pe care v-o va da Dumnezeu”, indemna Moise poporul evreu care era deznadajduit in desert, acum cateva mii de ani..


Distribuie articolul