Romania intre betie si mahmureala si despre “revolutiile colorate” ale secolului XXI

Romania intre betie si mahmureala si despre “revolutiile colorate” ale secolului XXI
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Romania intre betie si mahmureala si despre “revolutiile colorate” ale secolului XXI

Istoria a demonstrat ca orice revolutie inseamna inlocuirea unui principiu cu un alt principiu. De exemplu revolutia franceza de la 1789 a venit cu lozinca “ Libertate, Egalitate, Fraternitate” despre care Mihai Eminescu spunea ca: „Libertatea e libertatea de a exploata, egalitatea e egalitatea de a deveni tiran ca şi vecinul meu, fraternitatea – un […]

Istoria a demonstrat ca orice revolutie inseamna inlocuirea unui principiu cu un alt principiu. De exemplu revolutia franceza de la 1789 a venit cu lozinca “ Libertate, Egalitate, Fraternitate” despre care Mihai Eminescu spunea ca: „Libertatea e libertatea de a exploata, egalitatea e egalitatea de a deveni tiran ca şi vecinul meu, fraternitatea – un moft ilustrat prin ghilotină”.

In anul 1917, cand intreg continentul european fierbea in valtoarea revolutionara, favorizata si de Primul Razboi Mondial  a luat nastere revolutia bolsevica din Rusia. In mod logic nu putem respinge revolutia bolsevica din Rusia fara a respinge in acelasi timp si revolutia din Franta de la 1789, deoarece ambele sunt sub egida fraternitatii.

Dupa prabusirea regimurilor comuniste, la inceputul secolului XXI au urmat alte revolutii in Serbia, Ucraina, etc. Este adevarat noile revolutii se petrec fara multa varsare de sange. De fapt revolutiile nu au avut niciodata vreo legatura cu violenta. Schimbarile de regim prin violenta si varsare de sange au fost fie lovituri de stat, fie insurectii sau puciuri militare, o revolutie insemnand o schimbare pasnica, radicala a sistemului de valori si a sistemului politic.

Confuzia dintre revolutie si lovitura de stat vine de la faptul ca marile schimbari liberale incepute in Franta anului 1789 si comuniste in Rusia anului 1917, au fost posibile doar cu mijloace militare, tactici militare,  razboi informational utilizat impotriva propriului stat si popor. In mod logic nici o minte lucida nu putea sa fie de acord cu ideile propuse de Robiespierre sau Lenin, ideologii care mai tarziu au devenit idei progresiste urmate de un “viol” al multimilor. Revolutiile de astazi nu se mai fac de catre revolutionari flamanzi, zdrentuiti,  inarmati cu pusti si pistoale, ci de indivizi spilcuiti care stiu ceea ce „vrea poporul” . Si aici ma refer la specialistii in domeniul tehnologiei politice, sociale, informative, pentru care instalarea sau demiterea unui guvern dintr-o tara a devenit o profesie.

De aceea, “revolutiile” din ziua de astazi se deosebesc de cele din trecut prin faptul ca se recurge la o demolare a sensului politic, acesta fiind inlocuit cu mesaje, imagini livrate subconstientului uman, de mass-media si retele de socializare, prin actiuni fara violenta, prin actiuni in masa care bombardeaza poporul cu mesaje ce duc la stari de psihoza colectiva. Revolutiile din ziua de azi nu au programe de inlocuire a unor principii, singurul lor scop este de “albi” putin situatia existenta. O data ce primul pas a fost facut intregul proces politic devine o revolutie continua. Datorita revolutiei, non-violente partidele politice si personajele impotriva carora a fost indreptata schimbarea, intra si ele in acest joc, preluand aceleasi tehnici, taind orice cale de contra-revolutie de reantoarcere la modelul politic initial.

Dupa alegerile din 6 decembrie, romanii cred ca a venit mult asteptata schimbare prin trecerea PSD-ului in opozitie, dar totul pana acum se dovedeste a fi numai un spectacol, un joc,  sper sa ma insel dar logica istoriei ultimilor ani spune altceva. Astazi la o saptamana de la alegeri romanii par sa inceapa a se trezi mahmuri dupa marea betie electorala si incearca sa inteleaga ce anume se intampla. Dar aceasta mahmureala nu va dura mult, cand oamenii vor incepe sa gandeasca limpede, va veni o noua “revolutie”, coapta in laboratoare de maestrii schimbarii, cu o noua schimbare, iar jocul politic se va relua ca un perpetuum mobile. Problema este ca aceste schimbari in Romania ultimilor 30 de ani, au fost in general fara un scop precis, fara sens, fara logica, iar noua ni s-a rezervat doar rolul de consumatori numai aparent activi, dar pasivi in realitate.

Astazi Romania este intre betie si mahmureala. Ca in orice mahmureala va urma o perioada de durere de cap si lipsa de buna dispozitie in randul oamenilor. Dupa care in 2024 va urma o noua mare betie electorala si tot asa.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta