Romania suntem noi si nu voi

Romania suntem noi si nu voi
Blurred crowd of unrecognizable at the street

In tarile romane din secolul al XVII exista un impozit pe fumarit sau coserit, mai exact la casele in  care mai marii vremii vedeau ca este fum pe cos era aplicat impozit. Poate era o masura pentru combaterea poluarii, gandita anticipat de conducatorii vremurilor , glumesc desigur, cert este ca si acum se incearca tot […]

In tarile romane din secolul al XVII exista un impozit pe fumarit sau coserit, mai exact la casele in  care mai marii vremii vedeau ca este fum pe cos era aplicat impozit. Poate era o masura pentru combaterea poluarii, gandita anticipat de conducatorii vremurilor , glumesc desigur, cert este ca si acum se incearca tot felul de tertipuri pentru a aduce mai multi bani la buget din saracirea si mai profunda a oamenilor simpli.

Uneori am impresia ca cinismul si nesimtirea unor politicieni de pe la noi depaseste orice masura. Domnilor politicieni, nu uitati ca pe spatele acestui popor hibernati in Parlament, pe spatele oamenilor va plimbati in limuzine de lux si cheltuiti mii si mii de euro cu deplasari fara rost prin Dubai sau alte destinatii exotice.

In Romania faci puscarie daca furi un codru de paine , pentru ca iti este foame, dar daca furi milioane, ce faci? Devii politician la un mare partid, “Fiinca esti de-al nostru”. Nu am aflat inca daca politicienii nostri s-au gandit vreo clipa sa incheie acorduri bilaterale cu tarile din UE, pentru ca romanii care muncesc afara sa primeasca pensii la batranete? Daca nu stiati, in Iugoslavia pe vremea comunistilor lui Tito,   sarbii mergeau la munca in Germania, iar statul german avea acorduri bilaterale  incheiate cu cel sarb, pentru ca cetatenii sarbi sa primeasca o pensie lunara dupa un numar de ani munciti in Germania. Cine isi aminteste de perioada razboiului dintre SUA si Serbia lui Milosevici, poporul nu prea a suferit din cauza embargoului, Germania trimitea lunar in Serbia pensiile celor indreptati si in acest fel intrau zeci de milioane de marci lunar in buzunarele sarbilor.

La noi politicienii nu au timp de asa ceva, sunt prea ocupati cu impozitarea saraciei si raspandirea prostiei. Au de impartit, bietii de ei, functii la cumetri, fini, nasi, verisori, deoarece familia este destul de mare si nevoile sunt multe si costisitoare. Si daca tot bagati atatea taxe si impozite unde sunt rezultatele? Nu vad decat vile de milioane de euro ridicate de inalti functionari publici din salariul de bugetar de cateva mii de lei lunar. Ma cuprinde lehamitea si greata cand ma gandesc la asa ceva, domnilor se poate spune ca ati depasit in nesimtire pana si pe comunistii dati jos in 1989.

Poate va opriti un pic, ce spuneti? Poate va ganditi putin si la locuitorii acestei tari, pentru ca noi suntem Romania si nu voi.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta