Romanul este frate cu codrul

Romanul este frate cu codrul

Ati auzit de expresia “popor vegetal”, vegetarienii  stim ca sunt acei oameni care consuma numai vegetale. Dar poporul vegetal ce poate fi ? O scurta paranteza, ati vazut vreodata un copac sa se revolte, sa faca revolutii si sa doreasca schimbarea. Desigur copacii cresc semet, se inalta pana la ceruri, iar apoi resemnati se usuca […]

Ati auzit de expresia “popor vegetal”, vegetarienii  stim ca sunt acei oameni care consuma numai vegetale. Dar poporul vegetal ce poate fi ? O scurta paranteza, ati vazut vreodata un copac sa se revolte, sa faca revolutii si sa doreasca schimbarea. Desigur copacii cresc semet, se inalta pana la ceruri, iar apoi resemnati se usuca si mor, rasar din sol, daca au apa si se usuca pe timp de seceta.

Daca este sa localizam poporul vegetal, probabil ca Romania ar fi tara cea mai nimerita pentru acesta. Poporul roman care nu se revolta niciodata chiar daca totul se scumpeste si ne saraceste, iar totul este caracterizat de minciuna, coruptie si demagogie, ei bine acest popor vegetal tace si rabda pana la sufocare. Acest popor vegetal a votat pana la exasperare un PSD, care minte din zori pana-n noapte de 31 de ani. Acest popor permite ca “patriotii” psd-isti sa jefuiasca tara, iar cei care au participat la jaf sa sarbatoreasca Craciunul, Revelionul, in sanul unei familii indestulate. Mai apar din 4 in 4 ani, promitand ca dupa ce vor fi alesi de poporul vegetal acesta va beneficia de putina apa la radacina pentru a fi fericit.

Uneori iti vine sa intrebi poporul vegetal, incotro doreste sa mearga si ce vrea sa faca cu aceasta tara. Dar, poporul vegetal, este debusolat si napadit de o incertitudine cronica, un fel de boala incurabila a discutiilor si promisiunilor desarte. Totusi, din fericire pentru Romania, nu suntem toti la fel, unii dintre noi isi doresc cu adevarat progresul Romaniei, ne asemanam, poate, cu eternii nostri codri milenari, tot vegetali, dar care au protejat poporul roman in cele mai grele timpuri. Noi acestia avem ganduri clare, stim ce dorim si cunoastem de unde vine prosperitatea si modernitatea. Ceilalti care chiar daca multi nu au trait in comunism, spun in necunostiinta de cauza, ca atunci era mai bine, deoarece toti erau egali, mai bine zis saraci.  Acestia, nu-si dau seama ca cei care-i manipuleaza sunt asa de bogati, incat nu le pasa de ei, ci numai de locul lor confortabil in societate si de averea lor.

Acesti oameni ametiti de propaganda si manipularea celor care jefuiesc tara aceasta, i-au votat si au adus langa psd-isti si pe altii care uitati-va ce spectacol jalnic joaca, fara masti, fara diplomatie si care isi arata deschis ura fata de tot ce este uman. Acesti alesi sufera de narcisism, iubindu-se numai pe sine, unii isi etaleaza bogatia si luxul, iar alegatorii lor ii privesc, scrasnind din dinti, dar ii voteaza iarasi si iarasi ca un popor vegetal ce este.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta