Rozenburg Windwall protejează navele de vânturile puternice în Canalul Caland

Rozenburg Windwall protejează navele de vânturile puternice în Canalul Caland
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Rozenburg Windwall protejează navele de vânturile puternice în Canalul Caland

( Mohit ) Construit în anul 1980, Rozenburg Windwall acționează ca un tampon pentru vânturile puternice care încetinesc traficul de transport maritim care operează pe Canalul Caland. Deși este ingust, Canalul Caland este o rută de navigație importantă pentru navele care intra  în orașul portuar Brittaniehaven. În prezent, canalul este folosit ca pasaj maritim principal […]

( Mohit )

Construit în anul 1980, Rozenburg Windwall acționează ca un tampon pentru vânturile puternice care încetinesc traficul de transport maritim care operează pe Canalul Caland. Deși este ingust, Canalul Caland este o rută de navigație importantă pentru navele care intra  în orașul portuar Brittaniehaven. În prezent, canalul este folosit ca pasaj maritim principal pentru navele tip RO-RO  și a navelor mari.

Rozenburg Windwall a fost astfel rezultatul unei înțelegeri aprofundate a traseului canalului, în special de-a lungul Podului Calandbrug. Construcția Windwall Rozenburg a fost realizată pe baza orientărilor și expertizei oferite de Maarten Struijs și Frans de Wit.

Destul de atrăgător ca desing, Rozenburg Windwall a fost modelat și întemeiat într-un anumit model. În partea de sud a Canalului, Windwall are formă de semicercuri cu o înălțime de aproape 25 de metri. Cu toate acestea, pe măsură ce se avansează spre Podul Calandbrug, circumferința semi-cercului Windwall este substanțial redusă, fiecare perete fiind poziționat destul de aproape unul de celălalt. Deoarece se spune că activitatea vântului este destul de puternica în jurul Podului Calandbrug, o astfel de modificare a poziționării zidului a contribuit la menținerea continuității activității de transport maritim pe canal. Această formă a Windwall a fost modificată în continuare pe partea sa nordică. Windwall poziționat pe această parte are forma unui model mai convențional, asemănător peretelui pătrat.

Windwall este destul de important în limitarea puterii vântului cu aproape 75%. Acest procent ridicat s-a tradus, de asemenea, în operațiuni de transport maritim mai bune în Canalul Caland, făcând astfel căile navigabile și Windwallul Rozenburg destul de faimoase în întreaga lume.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta