Sa castigi trebuie sa devina a doua ta natura.

Sa castigi trebuie sa devina a doua ta natura.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Sa castigi trebuie sa devina a doua ta natura.

Nu conteaza prea mult daca vorbim de afaceri sau pur si simplu de un joc de fotbal din curtea scolii exista un lucru foarte clar care diferenteaza profesionistii de amatori si acesta este managementul riscului. Profesionistii sunt cei care minimalizeaza riscul, nu pornesc la lupta fara a avea sanse de castig si aleg in general […]

Nu conteaza prea mult daca vorbim de afaceri sau pur si simplu de un joc de fotbal din curtea scolii exista un lucru foarte clar care diferenteaza profesionistii de amatori si acesta este managementul riscului.

Profesionistii sunt cei care minimalizeaza riscul, nu pornesc la lupta fara a avea sanse de castig si aleg in general varianta care da cele mai multe sanse . La polul opus amatorii, trateaza totul ca pe un joc de noroc, se hazardeaza, isi fac cruce si zic sa vedem ce iese.  Amatorii mai merg pe premiza ca daca nu joci pe bani, nu are importanta deoarece nefiind nici o miza, nu are sens sa te agiti.

Amatorii sunt cei care se pacalesc singuri, mergand pe ideea ca daca nu este nici o miza nu conteaza, acestia in general vor face la fel cand vor avea o miza in fata. Vor pierde si apoi sa vezi scuze si minciuni cu care vor sa se pacaleasca singuri ca nu sunt pierdanti. In momentul cand vor ajunge la o varsta venerabila in care au pierdut toata viata, mergand din pierdere in pierdere, din scuza in scuza si traind zi de zi cu speranta si cu “Doamne ajuta !” , ca maine o sa fie mai bine.

Solutia este ca daca vrei sa ai succes, trebuie ca acesta sa fie rezultatul inevitabil al actiunilor pe care le intreprindem, indiferent de miza, creierul trebuie antrenat sa castige in orice situatie. Desigur, nu putem castiga intotdeauna, dar mentalitatea de invingator ne va face sa ne revenim si sa castigam.  Indiferent de situatie, daca vrei sa demarezi o afacere sau sa promovezi intr-o functie, trebuie sa trecem mental de la amatori la profesionisti.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta