Sa devenim, Nostradamus !!!

Sa devenim, Nostradamus !!!

In pofida trecutului mai putin placut al Frantei si Germaniei, dupa al Doilea Razboi Mondial presedintele Frantei generalul Charles De Gaulle impreuna cu Konrad Adenauer, cunoscut om politic german, au decis  sa se uite de dusmanie si sa inceapa un nou viitor. Aceasta intelegere poate fi un exemplu ca istoria a fost inteleasa ca o […]

In pofida trecutului mai putin placut al Frantei si Germaniei, dupa al Doilea Razboi Mondial presedintele Frantei generalul Charles De Gaulle impreuna cu Konrad Adenauer, cunoscut om politic german, au decis  sa se uite de dusmanie si sa inceapa un nou viitor. Aceasta intelegere poate fi un exemplu ca istoria a fost inteleasa ca o reconciliere. In Romania astazi exista numeroase discutii contradictorii  intre partidele politice care din pacate nu pot fi depasite.

Putem sa incercam sa pornim de la aceste exemple un exercitiu interesant. Sa devenim profeti si sa facem previziuni. Apropo de previziuni, acum cateva secole un domn fascinant pe numele sau Michel de Notre Dame, cunoscut de toti sub numele de Nostradamus a facut diverse predictii, care unele s-au adeverit altele nu, sau poate inca nu.

Potrivit lui Nostradamus este posibil sa nu urmeze o perioada prea buna, pe 11 noiembrie adica peste cateva zile  va urma sa inceapa o lupta intre SUA si Europa, mai precis intre Franta si SUA. Datorita acestui conflict UE se va prabusi. Domnul Michel de Notre Dame ne mai proroceste ca in Marea Neagra se va produce o catastrofa ecologica datorita hidrogenului sulfurat, ceea ce va face ca unele bacterii sa se inmulteasca, iar majoritatea vietuitoarelor din Marea Neagra sa nu supravietuiasca.

Previziunile sunt intr-adevar inspaimantatoare, dar ridicole pe alocuri, in primul rand ce ar avea de impartit Franta si SUA incat sa se ajunga la un razboi ? Partea cea mai interesanta este ca, cu tot scepticismul , exista o mica probabilitate ca ceva rau sa se intample, caz in care ne va mai dispare zambetul de pe buze.

Putem sa incercam sa facem  preziceri in privinta viitorului Romaniei, sa devenim profeti. Cat despre Nostradamus, vom trai si vom vedea.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta