Școlile publice nu mai educă, școlile publice îndoctrinează

Școlile publice nu mai educă, școlile publice îndoctrinează
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Școlile publice nu mai educă, școlile publice îndoctrinează

Aveți ideea ce se întâmplă în școlile copiilor voștri? Dacă nu, acum este un moment bun pentru a afla, analizează PragerU. Potrivit elitelor educaționale, scopul educației publice nu mai este acela de a preda elementele fundamentale – citirea, scrierea și aritmetica – ci acela de a „trezi” elevii cu privire la faptul că trăiesc într-o […]

Aveți ideea ce se întâmplă în școlile copiilor voștri? Dacă nu, acum este un moment bun pentru a afla, analizează PragerU.

Potrivit elitelor educaționale, scopul educației publice nu mai este acela de a preda elementele fundamentale – citirea, scrierea și aritmetica – ci acela de a „trezi” elevii cu privire la faptul că trăiesc într-o țară care a fost, rămâne și probabil va fi întotdeauna rasistă.

Conform propriilor norme ale Asociației Americane a Administratorilor de Școli (AASA), „Într-un moment de inechități obscene, simpla încercare de a compensa nu este îndeajuns. Munca AASA trebuie să meargă mai departe și să devină activ anti-rasistă”.

Fiind anti-rasist sună simplu și lăudabil – tratează-i pe toți la fel, o versiune a Regulii de Aur. Ce ar putea fi în neregulă cu asta? Nimic. Cu excepția faptului că asta nu asta înseamnă ce vor să spună elitele din educație.

Anti-rasismul, în formularea sa actuală, nu înseamnă tratament egal față de ceilalți; este o ideologie largă care cere oamenilor albi să accepte că modul lor de a se comporta este implicit sau explicit rasist – și că este așa de 400 de ani.

Potrivit normelor lor, a spune că nu ești rasist dovedește doar cât de rasist ești cu adevărat; adică ești atât de rasist încât nici tu nu știi. Și dacă această acuzație te supără, este o dovadă a fragilității tale albe.

Blogul „Classroom Q&A” al Săptămânii Educaționale le spune profesorilor că „După cum spune Ibram X. Kendi (autorul cărții Cum să fii anti-rasist), nu există nimeni care să nu fie rasist. Există doar rasiști și anti-rasiști. Tăcerea ta favorizează starea de fapt și răul violent opresiv pe care îl îndură oamenii de culoare pretutindeni”.

Ce spune Kendi de fapt, este că dacă nu exprimi un acord activ cu el, ești un rasist. Și dacă tratezi oamenii egal, indiferent de rasă, ești rasist.

Anti-rasiștii îmbrățișează discriminarea rasială atât timp cât se face în condițiile lor. După cum spune Kendi: „Singurul remediu pentru discriminarea rasială este discriminarea anti-rasistă. Singurul remediu pentru discriminarea din trecut este discriminarea prezentă”. E de înțeles cât de greșit ar putea suna acest lucru. Răstoarnă însuși conceptul lui Martin Luther King de egalitate socială.

Dar asta este și ideea. Lorena German, care conduce Comisia pentru Lupta Împotriva Rasismului pentru Consiliul Național pentru Predarea Limbii Engleze, arată clar acest lucru.

În apogeul recentelor tulburări din marile orașe americane, German a scris că anarhiștii care au incendiat orașele ar trebui să fie un model pentru profesori:

„Educatori, voi ce ardeți? Curriculumul vostru alb? Regulile rasiste ale școlii? Directorul vostru rasist? Finanțarea polițiștilor în școli versus consilieri? CE ARDEȚI VOI?!?!?!?”

Incitarea lui German de a comite incendieri poate fi metaforică, dar apelul ei de a scăpa de programa școlară tradițională nu este.

Un plan de educație creat de Grupul de Lucru pentru Educația Culturală Receptivă din New York, „Transformarea Școlilor noastre Publice: Un Ghid pentru o Educație Culturală și Susținută”, le spune profesorilor că „întregul canon occidental este plin de povești și atrocități oribile despre cine suntem ca oameni de culoare”.

La rândul ei, Comisia Națională pentru Studii Sociale a promis că „va inunda copiii noștri cu mesaje opuse până când nu vor mai exista inegalități rasiale economice, inegalități rasiale în educație, în ratele de încarcerare și fără brutalitate din partea poliției”.

Dacă toate acestea vi se par mai mult a îndoctrinare politică decât educație, aveți dreptate.

Statul New York încurajează acum profesorii să „încorporeze evenimentele actuale, chiar dacă sunt controversate, în instrucțiuni și să folosească instrumente care să încurajeze elevii să se angajeze în mod constructiv în subiecte dificile – putere, privilegiu, acces, inechitate”.

Cu toții ne-am putea dori ca pe măsură ce polarizarea culturală și politică ajung în cele mai multe zone ale vieții americane, școlile să rămână o oază apolitică în care copiii pot învăța să citească, să scrie și să dezvolte abilități de socializare.

Dar dacă asta vreți pentru copiii voștri, atunci ar trebui să știți că educatorii anti-rasism consideră că voi, părinții, faceți parte din problemă.

Potrivit unui autor pentru Teaching Tolerance, un proiect Southern Poverty Law Center, „Educatorii anti-rasiști recunosc că școlile de azi fac exact pentru ce au fost construite să facă în această țară: Excludere. Tăcere. Eliminare. Promovarea supremației albe. O abordare anti-rasistă a școlarizării ar putea foarte bine să însemne un sfârșit al școlii așa cum o cunoaștem”. Ceea ce este adevărat.

Consiliul Național pentru Predarea Limbii Engleze insistă că „nu există nicio sală de clasă apolitică”.

Elitele educaționale au în minte un plan foarte clar pentru copiii noștri. Dacă suntem în regulă cu asta, ne putem trimite copiii la școală cu bucurie. Dacă nu ești în regulă cu asta, mai bine discută cu directorul.

Sau adoptă un Plan B.

Tribuna.US


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta