Se cauta un proroc pentru Romania

Se cauta un proroc pentru Romania
Businessman holding a glass ball,foretelling the future.

Nu stiu cum este in alte tari cu partidele politice, dar la noi in Romania nu am incredere in nici un lider politic de la PSD sau PNL. La noi in Romania parca toate se aseamana cu minunile din povesti. Daca in basme eroii principali sunt feti-frumosi, calini nebuni, in viata reala in Romania rolul […]

Nu stiu cum este in alte tari cu partidele politice, dar la noi in Romania nu am incredere in nici un lider politic de la PSD sau PNL. La noi in Romania parca toate se aseamana cu minunile din povesti. Daca in basme eroii principali sunt feti-frumosi, calini nebuni, in viata reala in Romania rolul acestora il joaca politicienii, Ciolacu, Orban, Ponta, Tariceanu, si asa mai departe,  un fel de oaste a lui Papuc Hogea Hogegarul ca sa-l parafrazez pe Ion Creanga. Daca in povesti miza luptelor lui Fat-Frumos este mana frumoasei fete de imparat, in politica romaneasca miza este Maria sa Mandatul, adica Puterea. In basme eroii ne-infricati se tem doar de Imparat, in viata politica din Romania politicienii nostri se tem numai de Electorat.

Glumesc desigur, politicienii nostri au invatat ca nu trebuie sa se mai teama de Electorat. Dupa 30 de ani de la Revolutie, dupa atatea cicluri electorale, dupa atata demagogie si minciuna, electoratul nu i-a sanctionat dovada ultimele alegeri locale in care vasluienii i-au mai dat credit lui Buzatu si PSD-ului. Politicienii nostri au invatat ca electoratul are memorie scurta, iar cand este mintit se aprinde repede, dar se stinge la fel de repede si la urmatoarele alegeri tot pe cei care l-au mintit il alege. Cu mici diferente, ce se inscriu in marja de eroare, politicienii de la PSD si PNL vor ramane probabil in top, iar electoratul care v-a fi mintit si umilit inca 4 ani tot pe ei ii vor alege. Iar ei smecherii din PSD si PNL , stiu asta.

La noi, la romani, confuzia intre stanga si dreapta politica , este atat de mare incat nici un politolog nu judeca partidele si pe liderii lor dupa doctrine. Ca sa te dumiresti de ce culoare politica este un politician, nu trebuie sa fii atent la ce spune el, trebuie sa observi cu ce fel de haine este imbracat, multi sunt saraci daca te ghidezi numai dupa declaratia de avere, dar vin la televizor imbracati in costume de firma de mii de euro, valoarea ceasului de la mana unora dintre ei depaseste pretul unei garsoniere, trebuie sa observe ce cumetri si fini are, unde isi fac vacantele, bolidul de zeci de mii de euro pe care-l conduc, etc.

Ne jeluim ca nu avem valori, dar cand acestea apar, ca un facut toti analistii, jurnalistii, o parte dintre politicieni, sar si le denigreaza sau le contesta vehement, pana cand aceste valori dispar de pe firmament sau migreaza in alte zari unde valorea lor este recunoscuta si apreciata. O persoana valoroasa se simte inconfortabil in Romania. In aceasta tara se simt foarte bine nulitatile si ticalosii. Pe noi romanii ne macina boala invidiei, avem vocatia negarii, demonizarii, discreditarii, blamarii.

Meritrocratia ? Ce este aia ? Azi in Romania sunt in voga sarlatanii, pragmaticicii, descurcaretii, smecherii. Cati politicieni au mai ramas “curati” astazi in Romania ? Aproape niciunul. Noi, romanii cautam in zilele acestea, pe cineva care sa ne rezolve toate problemele, dar multi se uita, din pacate, numai la PSD sau PNL. Aiurea. Daca nu reusim sa privim si in alta parte si sa alegem bine, tara va avea nevoie, dupa 6 decembrie de un proroc, iar dragi romani daca nu dati de el, va rog sa telefonati in ceruri


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta