Se reia programul de voluntariat “Salvator din pasiune” din cadrul ISU Vaslui

Se reia programul de voluntariat “Salvator din pasiune” din cadrul ISU Vaslui
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Se reia programul de voluntariat “Salvator din pasiune” din cadrul ISU Vaslui

( Cezara MIRONICĂ – Vremea Noua ) APEL… Dacã esti interesat sã ajuti si sã faci parte din echipa salvatorilor, trebuie sã îti depui dosarul la sediul ISU Vaslui, pânã în data de 30 iunie a.c. Reprezentantii ISU spun cã sunt din ce în ce mai multi tineri, care se simt atrasi de activitatea de […]

( Cezara MIRONICĂ – Vremea Noua )

APEL… Dacã esti interesat sã ajuti si sã faci parte din echipa salvatorilor, trebuie sã îti depui dosarul la sediul ISU Vaslui, pânã în data de 30 iunie a.c. Reprezentantii ISU spun cã sunt din ce în ce mai multi tineri, care se simt atrasi de activitatea de voluntariat si doresc sã participe alãturi de salvatorii profesionisti la misiunile pentru salvarea vietii oamenilor, iar numãrul de locuri este limitat. Cei care se vor pregãti temeinic vor avea posibilitatea sã activeze în cadrul echipajelor S.M.U.R.D. sau a celorlalte echipaje ale pompierilor militari vasluieni. Voluntarii vor avea sansa sã-si punã cunostintele dobândite în valoare si sã actioneze în folosul comunitãtilor, al celor aflati la nevoie, împreunã cu profesionistii din I.S.U. Vaslui, pentru a deveni adevãrati salvatori.

Având în vedere situatia epidemiologicã descrescãtoare înregistratã la nivelul României, la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã “Podul Înalt” al judetului Vaslui, vor fi reluate toate activitãtile aferente programului “Salvator din Pasiune”, cu asigurarea mãsurilor de protectie pentru prevenirea rãspândirii virusului SARS – CoV – 2. Persoanele care dorec sã efectueze activitãti de voluntariat sunt asteptate pentru noi înscrieri în program, pânã la data de 15 iulie.

“Cei care doresc sã desfãsoare activitãti de voluntariat alãturi de salvatorii vasluieni trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele conditii: vârsta cuprinsã între 16 si 65 de ani; sã fie apt din punct de vedere medical; sã nu fi fost condamnat pentru sãvârsirea de infractiuni cu intentie; sã nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor Inspectoratelor pentru Situatii de Urgentã. Dosarul candidatului trebuie sã continã: cererea de înscriere (formularul poate fi descãrcat de pe site-ul www.isuvaslui.ro); certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani); copie dupã actul de identitate; aviz psihologic cu mentiunea „Apt pentru desfãsurarea activitãtilor de voluntariat”; act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfãsurare; adeverintã medicalã cu mentiunea <<apt pentru efort fizic>>; acordul pãrintilor/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Detalii suplimentare referitoare la activitatea de voluntariat pot fi obtinute accesând site-ul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgentã www.igsu.ro sau al Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” al judetului Vaslui  http://www.isuvaslui.ro/category/s-p-i-r-c/voluntariat, precum si la nr. de telefon: 0235.311.212, între orele 08.00 – 16.00.”, a precizat cpt. Dan Ionascu, purtãtor de cuvânt al ISU Vaslui.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta