Secțiile ATI pentru bolnavii COVID sunt blocate: nici un loc liber. 106 paturi din rezervă, ocupate

Secțiile ATI pentru bolnavii COVID sunt blocate: nici un loc liber. 106 paturi din rezervă, ocupate
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Secțiile ATI pentru bolnavii COVID sunt blocate: nici un loc liber. 106 paturi din rezervă, ocupate

( Octavia Constantinescu – Newsweek.ro ) În România, marți, nu mai exista nici un pat liber în secțiile de terapie intensivă din toată țara, pentru pacienții cu COVID, fiind internați 1.667 de bolnavi pe cele 1.561 de paturi din secții și 106 paturi din rezerva operațională, conform GCS. Iar situația se înrăutățește. „În data de […]

( Octavia Constantinescu – Newsweek.ro )

În România, marți, nu mai exista nici un pat liber în secțiile de terapie intensivă din toată țara, pentru pacienții cu COVID, fiind internați 1.667 de bolnavi pe cele 1.561 de paturi din secții și 106 paturi din rezerva operațională, conform GCS. Iar situația se înrăutățește.

„În data de 12 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1561 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 145 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 

1.667 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel național, la acest moment, nu sunt paturi libere ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19”, arată comunicatul GCS.

Autoritățile menționează că „se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare”.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta