Șoseaua de centură a municipiului Vaslui, tot mai aproape de a deveni realitate

Șoseaua de centură a municipiului Vaslui, tot mai aproape de a deveni realitate
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Șoseaua de centură a municipiului Vaslui, tot mai aproape de a deveni realitate

( Robo Știri ) Astăzi, în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, se va supune analizei studiul de fezabilitate refăcut al variantei ocolitoare a municipiului Vaslui. Pregătirea documentației tehnice reprezintă etapa premergătoare obținerii finanțării nerambursabile de la Uniunea Europeană. Consilierul județean liberal Gheorghe Veziteu le dă o veste bună vasluienilor […]

( Robo Știri )

Astăzi, în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, se va supune analizei studiul de fezabilitate refăcut al variantei ocolitoare a municipiului Vaslui. Pregătirea documentației tehnice reprezintă etapa premergătoare obținerii finanțării nerambursabile de la Uniunea Europeană.

Consilierul județean liberal Gheorghe Veziteu le dă o veste bună vasluienilor pe pagina sa de socializare. El anunță că astăzi, luni, 19 aprilie, în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, se va supune analizei studiul de fezabilitate, care a fost refăcut, al variantei ocolitoare a municipiului Vaslui.

„În funcție de avizul CTE se va continua cu realizarea documentației tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii și proiectul tehnic de execuție”, spune Veziteu.

El arată că pregătirea documentației tehnice reprezintă etapa premergătoare obținerii finanțării nerambursabile de la Uniunea Europeană.

Varianta ocolitoare a municipiului Vaslui este trasată prin spatele viitorului bazar și a viitorului târg auto, astfel încât se va desprinde din drumul național DN24 la intrarea în municipiu, de lângă podul de la Cuvas, va continua prin partea de est a orașului, de-a lungul văii râului Vaslui, și va reveni în DN24 prin satul Moara Domnească, comuna Văleni, la drumul național care duce la Iași. În total, este vorba de o distanță de șapte kilometri. Strada Decebal, actuala variantă ocolitoare a municipiului Vaslui, va deveni una din principalele artere din interiorul orașului, după ce în zonă au fost construite mai multe obiective economice.

Veziteu precizează că centurile Bârlad și Vaslui fac parte din lista obiectivelor principale ale Guvernului României în domeniul transportului rutier, de construire a unui număr de aproximativ 370 km de variante de ocolire în perioada 2021-2024, în valoare de 5,5 miliarde de lei, fără TVA.

„Această stradă va fi reabilitată pe proiectul pe care îl avem pregătit, va fi o stradă cu două benzi pe sens, vom implementa un sistem de iluminat public modern, cu tot ce înseamnă o stradă orășenească. Pentru că eu o consider deja nu o stradă preorășănească ci orășenească, care s-a mobilat cu obiective în stânga și dreapta”, declara, la începutul acestui an, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta