Spațiile comerciale din stațiile de metrou vor fi evacuate începând de săptămâna viitoare

Spațiile comerciale din stațiile de metrou vor fi evacuate începând de săptămâna viitoare
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Spațiile comerciale din stațiile de metrou vor fi evacuate începând de săptămâna viitoare

( Laurentiu Gheorghe – Revista22 ) Metrorex a avertizat că termenul pentru eliberarea spațiilor comerciale expiră vineri, la miezul nopții, iar de săptămâna viitoare începe evacuarea acestora. Compania Metrorex spune că din 2018 a expirat contractul cu sindicatul USLM condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi prin care formațiunea sindicală închiria spațiile comerciale. Totodată, Metrorex […]

( Laurentiu Gheorghe – Revista22 )

Metrorex a avertizat că termenul pentru eliberarea spațiilor comerciale expiră vineri, la miezul nopții, iar de săptămâna viitoare începe evacuarea acestora.

Compania Metrorex spune că din 2018 a expirat contractul cu sindicatul USLM condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi prin care formațiunea sindicală închiria spațiile comerciale. Totodată, Metrorex spune că spațiile comerciale sunt un pericol pentru siguranța cetățenilor și că pentru acestea nu au fost identificate autorizații de construire emise.

„Compania Metrorex avertizează, pe această cale, că termenul acordat pentru eliberarea spațiilor comerciale, care funcționează ilegal pe domeniul public al statului, expiră la miezul nopții. Contractul de asociere în participațiune dintre Metrorex și firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent”, transmite Metrorex într-un comunicat.

„De asemenea, pentru spațiile comerciale nu au fost identificate autorizații de construire emise.

Pericolul pe care acestea îl reprezintă pentru siguranța călătorilor și a infrastructurii de metrou este unul iminent pentru că:

● spațiile reprezintă obstacole în calea de evacuare în caz de urgență;

● îngreunează accesul la hidranții interiori;

● nicio construcție după 2010 nu are aviz ISU.

Pentru corecta informare a publicului, reiterăm faptul că stațiile de metrou reprezintă proprietate publică a statului, dată în concesiune companiei Metrorex”, anunță compania.

„Ocuparea fără drept a domeniului public al statului este o încălcare flagrantă a legii. Lipsa autorizației de construire și nerespectarea normativelor de siguranță reprezintă o adevărată urgență de siguranță și ordine publică”, mai transmite Metrorex.


Distribuie articolul