Sunt utile sau nu, examenele?

Sunt utile sau nu, examenele?

Examenul, iata un cuvant pe care multi se tem sa il auda, un cuvant care pare sa aiba o putere magica de a transforma o persoana fericita intr-una frustrata si nervoasa. Examinarile reprezinta indicatii exacte ale progresului cuiva ?  Personal nu cred, deoarece majoritatea oamenilor incep sa studieze numai atunci cand se apropie examenul. Rezultatele […]

Examenul, iata un cuvant pe care multi se tem sa il auda, un cuvant care pare sa aiba o putere magica de a transforma o persoana fericita intr-una frustrata si nervoasa.

Examinarile reprezinta indicatii exacte ale progresului cuiva ?

 Personal nu cred, deoarece majoritatea oamenilor incep sa studieze numai atunci cand se apropie examenul.

Rezultatele obtinute nu sunt, prin urmare, o previziune exacta a cunostiintelor cu privire la subiectul examenului. Dupa ce acesta a trecut persoane respectiva sterge efectiv cu buretele tot ceea ce a studiat, concluzia :  temele de examen se pare ca nu sunt luate prea in serios si nici in considerare.

Dar ce anume punem in loc ?

In opinia mea trebuie luata in calcul rezultatele muncii zilnice si indeplinirea sarcinilor, acest lucru ar face pe fiecare sa ia in serios fiecare sarcina si sa acorde atentie muncii zilnice, maximizandu-si pe deplin potentialul.

Totusi examenele ne ajuta sa gasim cel mai eficient individ, poate face distinctia dintre geniu si tampit. Intr-un fel examenul  face diferenta dintre aur si alama, care la prima vedere par la fel sunt stralucitoare, au aceeasi culoarea, dar au valori si greutati diferite.


Distribuie articolul