Superstiţios sau nu, află care sunt semnele unui An Nou bun!

Superstiţios sau nu, află care sunt semnele unui An Nou bun!
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Superstiţios sau nu, află care sunt semnele unui An Nou bun!

In Romania, superstitiile ocupa inca un loc aparte. De cate ori nu ati intalnit oameni care fac trei pasi inapoi atunci cand vad o pisica neagra, oameni care evita sa iasa din casa intr-o zi de marti 13 si oameni care cred ca daca li se zbate ochiul sau isi privesc palmele inseamna ca cineva […]

In Romania, superstitiile ocupa inca un loc aparte. De cate ori nu ati intalnit oameni care fac trei pasi inapoi atunci cand vad o pisica neagra, oameni care evita sa iasa din casa intr-o zi de marti 13 si oameni care cred ca daca li se zbate ochiul sau isi privesc palmele inseamna ca cineva ii vorbeste pe la spate? Ei bine, nu vom face in acest articol teoria chibritului, pentru a vedea daca exista sau nu realitate in spatele acestor superstitii, ci vom exemplifica ce crede romanul de rand si nu numai ca reprezinta semnele unui An Nou bun.

In afara de evenimente majore (nunta, botez) si de zile de nastere sau alte sarbatori care ne „afecteaza” personal, seara de Revelion este una dintre cele mai asteptate. Nu de putine ori, oamenii analizeaza ce au facut in ultimul an, daca sunt multumiti sau nu de ei, dar, mai ales, ei isi propun scopuri pe care sa le atinga in urmatorul an pentru a fi satisfacuti (sau cel putin asa cred la momentul respectiv, ca aceste scopuri ii vor face mai fericiti).

Cum stiu ei daca ce si-au propus este realizabil? Cum pot ei sa se sincronizeze cu universul pentru a capata ceea ce vor? Si atunci, au aparut superstitiile. Nu suntem noi la fel de increzatori in spirite si forte supranaturale precum asiaticii, insa cu siguranta, de mici copii capatam o sensibilitate la premonitii si vraji, deochi, farmece si numere fatidice.

Semnele unui An Nou bun au o foarte mare legatura cu alungarea spiritelor rele. Acestea nu vin neaparat din afara, omul poate sa le initieze in aceeasi masura, pentru a-si crea o karma pozitiva.

De exemplu, un semn bun pentru viitorul an din punct de vedere relational si sentimental este reprezentat de prezenta celui drag langa tine, ba mai mult, de sarutul de la miezul noptii. Acesta este delegat sa va mentina dragostea vie cel putin in urmatorul an. Pentru femeile singure se recomanda purtarea unei verighete in aceasta noapte, pe degetul mijlociu al mainii stangi; astfel, ele il vor visa pe viitorul sot.

Unul dintre semnele unui An Nou bun este vizita unui barbat brunet si inalt sau a unei femei de acelasi tip, mai ales daca acesta/aceasta aduce cu el/ea o crenguta de vasc. Este semn de prosperitate si anul viitor poate fi cel mai bun din viata ta. O alta superstitie spune ca esential este ca prima vizita pe care o primesti sa fie un barbat si nu o femeie, pentru a avea parte de un an minunat.

Zgomotul este si el printre semnele unui viitor an bun, provocand plecarea spiritelor malefice, lucru care poate explica prezenta artificiilor si a clopoteilor. Unii poarta chiar si un catel de usturoi in buzunar, pentru a ajuta la alungarea spiritelor.

Foarte multe dintre semnele unui An Nou bun se refera la starea ta materiala, emotionala, fizica din noaptea respectiva, desi de multe ori, aceasta interpretare nu este cea mai potrivita. De exemplu, daca de Anul Nou esti fericit si cu bani in buzunar, se spune ca asa vei fi tot anul. Daca Anul Nou te-a prins fara datorii si fara sa arunci nimic in acea zi, va fi in continuare un an imbelsugat si asa mai departe (probabil datoriile la banca nu se pun).

O alta superstitie spune ca trebuie sa aprinzi o lumanare in noaptea de Revelion. Daca aceasta va ramane aprinsa pana a doua zi, atunci anul ce va sa vina va fi in mod sigur unul luminos, linistit si multumitor.

In ceea ce priveste vestimentatia, semnele unui An Nou bun sunt reprezentate de un articol de vestimentatie rosu, de un articol nou si daca vrei un an cu adevarat imbelsugat, este necesara si o bijuterie de argint.

Pentru cei ce inca locuiesc la sate, este bine de mentionat ca unul dintre semnele unui An Nou bun este mersul la rude cu ceapa si grau. Astfel, anul care va veni va fi unul cu recolte imbelsugate, ce vor satura intreaga familie.

Ce aduce ghinion in anul urmator oare?

Tot povestind despre semnele unui An Nou bun, trebuie sa mentionam si cateva dintre cele care aduc ghinion in anul urmator. Nu va panicati daca unul sau mai multe dintre aceste semne va apar, ele nu au efect daca sunteti un om impacat cu sine. Exista doua traditii in contradictie: una spune ca cioburile aduc noroc, cealalta spune ca de Anul Nou nu trebuie sa spargi nimic. Noi pe care o credem? Nu este bine sa fii suparat de Anul Nou (dar cand este?) si, ciudat, nu este bine sa stranuti.

Acestea fiind spuse, nu stim exact de unde provin toate aceste traditii si superstitii, insa unii aleg sa creada in ele, altii sunt amuzati si asa mai departe. Cert este ca oamenii au avut intotdeauna o imaginatie bogata, pe care au folosit-o in tainele prevestirii, deoarece uneori au nevoie de ceva mai mult decat vointa proprie pentru a-si atinge scopurile.

Un An Nou minunat! Si nu uitati de dorinta de la miezul noptii!

( Destepti.ro )


Distribuie articolul