Teodosie, despre pelerini: Dacă e momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu

Teodosie, despre pelerini: Dacă e momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Teodosie, despre pelerini: Dacă e momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu

( Alexandru Pop – Newsweek ) ÎPS Teodosie a făcut mai multe declarații, sâmbătă, pentru televiziunea locală Constanța TV, despre pelerinajul care va avea loc luni, la peștera Sfântului Andrei, arată G4 Media. Cu un cinism incredibil, prelatul a justificat cumva eventualele decese cauzate de pelerinaj. Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat de moderatorul Constanța TV […]

( Alexandru Pop – Newsweek )

ÎPS Teodosie a făcut mai multe declarații, sâmbătă, pentru televiziunea locală Constanța TV, despre pelerinajul care va avea loc luni, la peștera Sfântului Andrei, arată G4 Media. Cu un cinism incredibil, prelatul a justificat cumva eventualele decese cauzate de pelerinaj.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat de moderatorul Constanța TV dacă nu cumva pierderea unei singure vieți omenești în urma posibilei infectări cu coronavirus la pelerinaj ar fi un preț prea mare plătit pentru ca evenimentul religios să aibă loc.

Răspunsul lui ÎPS Teodosie a fost că dacă cineva moare în urma infectării cu coronavirus la pelerinajul de luni înseamnă că asta a fost voința Lui Dumnezeu, dar măcar pelerinul a ajuns la sărbătoare: „Nu, cine vine la această sărbătoare, iar acolo este momentul să plece din viața aceasta, el pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare. A venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Noi nu îi chemăm cu forța, îi invităm. Este cuvântul Mântuitorului. Cine voiește, să vină. Niciodată nu se poate substitui casa Bisericii. Biserica e Biserica, iar casa noastră este casa noastră.datoria noastră pentru a veni la acel ce ne-a creștinat este pentru absolut toți. Eu îmi fac datoria de păstor. Este datoria să îi chem pe toți la locul aceata sfânt. De aceea, voi face invitație publică, inclusiv președintelui României, premierului, miniștrilor, dar și parlamentarilor. Cine crede, să vină.”

În timpul emisiunii, ÎPS Teodosie i-a dat o replică primarului Constanței, Vergil Chițac, invocând-o pe mama acestuia după ce edilul a dezaprobat public ideea pelerinajului, spunând că va avea o discuție serioasă cu ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului a invocat-o pe mama primarului, potrivit G4 Media, spunând că ”este o femeie credincioasă care i-a insuflat și dânsului această credință”, dar primarul Chițac ”poate a mai pierdut din ea pe parcurs”. Teodosie a mai spus că lipsa lui este că nu l-a catehizat pe primarul Vergil Chițac: „El recunoaște că are niște lipsuri și lipsa mea este că nu l-am catehezit. O să am un dialog cu el. Mama lui e o femeie credincioasă și cred că i-a sădit și dânsului această credință, dar poate a mai pierdut din ea pe parcurs. Un om fără credință nu prea îl văd integru. Este adevărat. Știința nu o negăm. Dumnezeu este și al științei. Cine se ghidează după credință, nu exclude știința, ci o include. Un om de știință fără credință este un om îngust. Biserica se întărește oricât s-ar lupta alții cu ea. Cel care luptă împotriva bisericii este ghidat de cel rău. Biserica îl zdrobește pe cel viclean.”


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta