Timp de 4 ani, Johannis si PNL, au sapat la radacina PSD-ului si in cele din urma au dat de “Trandafirul de AUR” !!!

Timp de 4 ani, Johannis si PNL, au sapat la radacina PSD-ului si in cele din urma au dat de “Trandafirul de AUR” !!!
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Timp de 4 ani, Johannis si PNL, au sapat la radacina PSD-ului si in cele din urma au dat de “Trandafirul de AUR” !!!

Pe 6 decembrie am fost la vot. Mi-am exercitat dreptul  si datoria morala de cetatean . Probabil ca mine au ramas masca multi dintre noi cand am vazut atata AUR si faptul ca PSD a luat cele mai multe procente. Un vecin la varsta senectutii,  mi-a spus dupa alegeri : “Tine minte, toata viata ta, […]

Pe 6 decembrie am fost la vot. Mi-am exercitat dreptul  si datoria morala de cetatean . Probabil ca mine au ramas masca multi dintre noi cand am vazut atata AUR si faptul ca PSD a luat cele mai multe procente. Un vecin la varsta senectutii,  mi-a spus dupa alegeri : “Tine minte, toata viata ta, PSD va iesi tot timpul primul  la alegeri.” Mirat l-am intrebat de ce ? “Deoarece simpatizantii lui ies la vot indiferent de circul si demagogia acestui partid. Indiferent de circumstante, ca e pandemie, ninsoare, viscol, razboi, alegatorii PSD ies din casa si marsaluiesc la sectia de votare. Ei insista in subconstientul lor sa creada, ca PSD este cel mai autentic partid social-democrat din lume”.  Personal nu am decat sa apreciez loialitatea acestor oameni fata de valorile pe care le exprima in conceptia domniilor lor acest partid, si faptul ca mesajul transmis lor de catre liderii PSD a avut efectul scontat de acestia.

Acestea fiind spuse, singura bucurie care mi-a ramas a fost ramanerea pe tusa a partidelor “balama” ale unor politicieni de vaza ai democratiei originale de la noi.

Uimirea cea mare pentru mine a fost si este, ce este cu acest AUR? De unde au rasarit aceste creature aurite ale lui Dumnezeu? Sa fie un simplu accident electoral? Sau vreun aranjament de culise? Gata cu supozitiile, ca intru si eu in teoriile conspiratiei. Dupa anomalia numita Liviu Dragnea, poate ca nu meritam si un accident al istoriei. Conspiratia, oculta mondiala, paranormalul, antivaxerii, anti-masca, anti-orice, s-au condensat toate intr-un „Trandafir de AUR”. Iar acest “Trandafir de AUR” a capatat legitimitate si voce dupa scrutinul electoral, in Parlamentul Romaniei. Fiinca sunt in general sensibil la noaptea mintii corelata invers proportional cu ratiunea si realitatea, am reusit sa ma enervez. Dar dupa o analiza lucida am tras urmatoarea concluzie.

Avand in vedere situatia sociala existenta, acest AUR reflecta optiunile unor grupuri de cetateni. O parte din acest popor este nationalist, traditionalist, profund ortodox, crede in moaste tamaduitoare si in conspiratii. Acesti oameni sufera si noi ceilalti nu ne putem face ca nu exista. Au nevoie sa se exprime, sa fie ascultati. Partea buna pentru Romania este ca PSD nu prea are ce face cu acest “trandafir” de AUR. Dar profetesc ca ne asteapta 4 ani de spectacol, circ si veselie in Parlament.

Inainte de aceste alegeri in mintea mea comparam personajele politice de pe scena romaneasca cu lumea politica a lui Caragiale. Ce gandire eronata am putut sa am, lumea lui Caragiale reprezenta o lume in devenire , care se straduia sa iasa din marasmul obiceiurilor orientale si se straduia sa invete sa devina europeana. Macar se straduia, acum nici aceasta stradanie nu mai exista. Sporovaiala inutila si cu aceleasi personaje numai despre subiecte minore. Interventiile politicienilor sunt dea dreptul dezgustatoare pentru cum gliseaza, mint si manipuleaza cu stiri false. In cele doua campanii care tocmai au trecut si care ne vor marca viitorul pe urmatorii 4 ani nu am vazut nici o dezbatere fata in fata a liderilor principalelor partide acum la guvernare si anume PNL, USR-PLUS si UDMR, privind vreo propunere de program de guvernare fata de programul de guvernare a PSD. In afara ca fiecare partid si-a expus programul de guvernare individual in fata poporului nu a existat nici o confruntare de idei, numai can-can si atacuri la persoana. Si atunci ne mai miram de ce a aparut AUR, de ce PSD-ul care acum 2 ani sub Dragnea era sa ne scoata din UE, a castigat alegerile. Pana ce partidele PNL si USR-PLUS nu vor invata ca alegerile nu se castiga numai in campania electorala nu vor castiga simpatia si votul populatiei. Populatia trebuie sa vada ca intre campanii, politicienii celor doua partide se zbat pentru tara si pentru oameni, nu dupa ce se termina campania acestia trec la lupte interne pentru ciolan.


Distribuie articolul