Tom si Jerry, in versiune romaneasca !!!

Tom si Jerry, in versiune romaneasca !!!
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Tom si Jerry, in versiune romaneasca !!!

Pe melegurile romanesti , de trei decenii asistam la o relatie ciudata dintre autoritatile responsabile de combaterea coruptiei si tot felul de functionari, politicieni, care mai de care mai corupti. Totul seamana cu celebrele desene animate Tom si Jerry. Aparent numai avem un motan,  pe nume Tom, vigilent care prinde soarecii corupti. Singurul lucru pe […]

Pe melegurile romanesti , de trei decenii asistam la o relatie ciudata dintre autoritatile responsabile de combaterea coruptiei si tot felul de functionari, politicieni, care mai de care mai corupti. Totul seamana cu celebrele desene animate Tom si Jerry. Aparent numai avem un motan,  pe nume Tom, vigilent care prinde soarecii corupti.

Singurul lucru pe care nu-l inteleg de 30 de ani, de ce soriceii de o anumita culoare “politica” nu sunt prinsi, sunt asa de cinstiti si n-au ros nimic ? In aceste conditii este greu de crezut ca motanul nostru isi alege soarecii la intamplare, nefiind setat numai pe un anumit tip de soareci. Senzatia mea este Tom al nostru este tinut doar in anumite locuri si doar in  anumite perioade de timp, mai ales in campanile electorale. Se pare ca este riscant sa-l lasi pe Tom sa umble liber, sa prinda ce vrea, cine stie, poate din greseala prinde un Jerry care nu trebuie.

Pentru cine s-a delectat cu celebrele desene animate in copilarie, stie ca Jerry nu este usa de biserica. Uneori Jerry cel smecher poate deveni solidar cu Tom si se ajuta reciproc, cateodata acest ajutor reciproc se transforma intr-o colaborare lunga si benefica pentru amandoi. In acest mod Tom se focuseaza numai pe soriceii de o anumita culoare “politica”, iar soriceii care au culoarea “politica” favorita a lui Tom, zburda liber si rontaie tot ce prind. Spun barfitorii  ca Tom si favoritul Jerry au fost vazuti de multe ori stand la aceeasi masa servind mancaruri si bauturi fine.

In toata aceasta poveste, mai apare cate odata, stapana casei, beneficiara serviciilor oferite de Tom. Stapana casei fiind noi, cetatenii, platitori de taxe si impozite. Desigur ne bucuram ca anumiti soricei sunt capturati de vigilentul Tom, dar casa noastra este in continuare invadata de rozatoare lacome. Nici nu stii ce sa crezi, vezi aproape in fiecare zi cum Tom captureaza soricei si spui ca ai scapat de ei, dar cand colo auzi prin casa iarasi chitcaieli.

Totusi ne punem intrebarea, de ce Tom al nostru nu invata din greseli, dupa atatia ani de urmarire a soriceilor, Tom ar fi trebuit sa fie silentios, rapid si letal. Dar ceea ce vedem este un motan, lenes, obez, fara chef de fuga si cu mirosul atrofiat.

In desenul animat, mai apare un personaj,  cainele,  care simbolizeaza presa,  supranumit  “ dulaul de paza” a democratiei, din pacate la noi acesta are coltii scosi.


Distribuie articolul