Totul este efemer

Totul este efemer

Anual, milioane de insecte efemere,de parca nu mai au rabdare, ies sa-si consume destinul mai repede in cateva ore decat o fac altii in cativa ani. Legenda spune ca acestea sunt spirite ale tinerilor care au murit inainte de a-si indeplini menirea pe acest pamant. Efemeridele traiesc foarte putin, viata lor este la fel de […]

Anual, milioane de insecte efemere,de parca nu mai au rabdare, ies sa-si consume destinul mai repede in cateva ore decat o fac altii in cativa ani. Legenda spune ca acestea sunt spirite ale tinerilor care au murit inainte de a-si indeplini menirea pe acest pamant. Efemeridele traiesc foarte putin, viata lor este la fel de interesanta, dupa trei saptamani ies din ou si trec la stadiul de nimfa, stadiu care dureaza chiar si trei ani, timp in care traiesc in namol, ulterior ajungand adult aceasta moare in cateva ore dupa  ce reuseste sa se reproduca.

Dincolo de un spectacol  fascinant, numarul mare de efemeride indica si faptul ca la suprafata apa este foarte curata, din pacate noroiul in care traiesc in stadiul de larva reprezinta ceea ce este mai urat si murdar in viata de zi cu zi. Iar alianta USR-PLUS poate fi un exemplu.

Ambitiile individuale si manipularile din exterior, conflictele interne mai mult sau mai putin adevarate din alianta USR-PLUS sunt speculate de adversari si risca sa afecteze grav proiectul de reformare a clasei politice romanesti si a societatii. Partidele cu experienta politica stiu prea bine ca “spalatul rufelor” in public dauneaza grav imaginii. USR-PLUS ar trebui sa invete repede aceasta lectie, deoarece nu exista prieteni in politica, ci doar prieteni politici, iar acest partid este vanat sistematic de toti, pentru ca simt ca aceasta alianta este un adversar al modului ticalosit de a face politica. Daca nu se va intelege in viitor faptul ca tensiunile din interiorul aliantei trebuie sa se calmeze, proiectul de innoire a clasei politice va esua, iar alianta in loc sa fie deschizator de drum si de epoca, va fi, la nivelul istoriei, doar o efemerida.


Distribuie articolul