Trancaneala despre o viata fericita

Trancaneala despre o viata fericita

  De la un timp incoace fiecare om pe care-l intalnesc pare sa nu mai fie asa de interesat de realitatea in care traieste. Toti parca sunt preocupati de un subiect sau altul. Foarte putini sunt interesati de realitatea particulara in care traiesc. Care realitate? Cea prezenta. Am o intrebare pentru vasluianul meu : Cunosti […]

  De la un timp incoace fiecare om pe care-l intalnesc pare sa nu mai fie asa de interesat de realitatea in care traieste. Toti parca sunt preocupati de un subiect sau altul. Foarte putini sunt interesati de realitatea particulara in care traiesc. Care realitate? Cea prezenta. Am o intrebare pentru vasluianul meu : Cunosti partidele politice angajate in acest judet pentru alegerile parlamentare? A, nu stii ca in decembrie sunt alegeri. Nici n-ai fost la vot in septembrie. Nu te intereseaza. Oare nu esti cetatean al acestui meleag? Dar esti nu-i asa , interesat de o viata fericita, prospera si frumoasa?

Daca doresti, draga vasluiene sa te legi la ochi si sa fii fericit, tin sa te anunt ca esti intr-un film si inca intr-unul prost. Nu esti prezent. Realitatea existentei tale conteaza. Sa stii ca lumea nu este dreapta. Nici corecta. Faptele si gandurile tale bune, vinovatia si rusinea ta, gandurile pure nu te transforma intr-o fiinta favorizata de soarta. Sa crezi intr-o lume dreapta, in care unii politicieni rai si meschini isi vor primi pedeapsa, daca nu pe pamant, atunci in ceruri, te inseli amarnic! Nu stiu cum se face dar “bad boys” prospera, in timp ce ceilalti spera si viseaza la un echilibru, care ar trebui sa vina de la sine. Le vine lor randul sa dea socoteala, se intoarce foaia, daca nu aici pe pamant atunci dincolo, asa zic multi. Nu suntem capabili sa pricepem ca realitatea este neutra, fara mize si opereaza dupa teoria probabilitatii.

Chiar nu pricepi vasluiene, ca lumea nu este un joc de domino. Fericirea fara o aplecare realista asupra vietii, mi se parte o iluzie. Nu putem spera la o viata buna de context. Te poti reloca in UE si sa stai cu orele ca sa-ti  exerciti dreptul la vot, personal apreciez perseverenta si dreptul de a a-ti exprima alegerea in asemenea conditii, totusi multi concetateni de-ai tai in septembrie nu au facut doi pasi pana la sectia de votare, dar vor sa fie fericiti si prosperi.

Oamenii cu adevarat maturi nu cred ca vor sa invete cum sa traiasca fericiti. Oamenii cu adevarat maturi si rationali au nevoie de proiecte, nu de trancaneala si tertipuri de cum sa devina o persoana mai buna, mai grozava si eventual mai fericita.

Nu strica sa incerci sa cobori cu picioarele pe pamant si sa traiesti in realitate……corect !!!


Distribuie articolul