Turnul Babel
Tower of Babel as religion concept

Cu cat taraganam mai mult eradicarea pandemiei, cu atat ii dam virusului mai multe sanse produca mutatii noi, cu consecinte imprevizibile. Practic ne jucam cu focul. Solutia ar fi un program antivirus, dar mai intai trebuie resetat totul si sterse toate fisierele infectate. E greu, dar nu imposibil. Problema este ca suntem intr-un cerc vicios, […]

Cu cat taraganam mai mult eradicarea pandemiei, cu atat ii dam virusului mai multe sanse produca mutatii noi, cu consecinte imprevizibile. Practic ne jucam cu focul. Solutia ar fi un program antivirus, dar mai intai trebuie resetat totul si sterse toate fisierele infectate. E greu, dar nu imposibil.

Problema este ca suntem intr-un cerc vicios, populatia cu o educatie precara aduce la putere, oameni de proasta calitate, iar acestia mentin populatia needucata, tocmai in acest scop. Deja calitatea generala a scazut destul de mult, datorita acestei politici de rasturnare a valorilor, din pacate nu vad cum putem iesi din acest cerc vicios. Iar daca printr-o minune cineva ar dori sa faca asta la nivelul maselor, educatia ar trebui inceputa de timpuriu, din scoala.

Daca este sa ne uitam in Biblie, evenimentul cel mai sugestiv care arata confuzia, neputinta depasirii conditiei umane, esecul colectiv uman al unei societati lipsita de prezenta lui Dumnezeu si care este sortita sa se risipeasca se afla in capitolul XI din Cartea Facerii, unde este istorisita zidirea nedeterminata a Turnului Babel.

Parerea mea este ca Turnul Babel este o parodie nefericita a unui efort uman colectiv ramas prizonier orizontului neputintei. Imcompatibilitatea dintre intentiile constructive ale babilonienilor si cele ale planului divin evoca dezintegrarea societatii.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta