„Un infern aici”: COVID-19 în India, pandemia dublată de o epidemie cauzată de o ciuperca mortală

„Un infern aici”: COVID-19 în India, pandemia dublată de o epidemie cauzată de o ciuperca mortală
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • „Un infern aici”: COVID-19 în India, pandemia dublată de o epidemie cauzată de o ciuperca mortală

( Adina Mutăr – Newsweek ) Mucormicoza sau „ciuperca neagră”, o infecție fungică invazivă rară, potențial mortală, care afectează de obicei sinusurile, fața și ochii, agravează criza de Covid-19 din India. De obicei, această infecție se manifestă la bolnavii de diabet sau la pacienții care sunt imunosupresați, fie din cauza medicamentelor, fie a unei boli […]

( Adina Mutăr – Newsweek )

Mucormicoza sau „ciuperca neagră”, o infecție fungică invazivă rară, potențial mortală, care afectează de obicei sinusurile, fața și ochii, agravează criza de Covid-19 din India.

De obicei, această infecție se manifestă la bolnavii de diabet sau la pacienții care sunt imunosupresați, fie din cauza medicamentelor, fie a unei boli care duce la un sistem imunitar slăbit.

Dacă nu este tratată agresiv în stadiile incipiente, această infecție fungică poate invada creierul. Mortalitatea cauzată de infecțiile mucoaselor este mai mare de 50%. Infecțiile cu Covid-19, în special cele din actualul val dezastruos din India, au dus la o creștere accentuată a cazurilor de „ciupercă neagră” în multe spitale din India.

Epidemie de ciupercă neagră în Mumbai

Specialiștii din Mumbai raportează un număr mai mare de pacienți cu mucormicoză tratați în ultimele câteva săptămâni, comparativ cu cei tratați în ultimii ani combinați. Mulți dintre pacienți erau la două săptămâni de la recuperarea lor după infecțiile cu Covid-19. Cei mai mulți sufereau de diabet sau au fost tratați cu doze mari de steroizi împotriva Covid-19.

Steroizii în doze mari, în principal dexametazonă, au fost folosiți cu succes la pacienții cu infecție Covid-19 împotriva complicațiilor pulmonare. Atunci când steroizii sunt administrați diabeticilor, capacitatea de a menține niveluri stabile de glucoză, chiar și atunci când este monitorizată îndeaproape și tratată cu insulină, devine extrem de dificilă. Și dexametazona, deși salvează viața în tratarea bolii acute Covid-19, suprimă chiar și cele mai robuste sisteme imune atunci când sunt administrate în doze mari.

India are în prezent cel mai mare număr de cazuri din lume, spitalizări, decese, precum și complicații legate de Covid-19, cum ar fi infecțiile cu mucormicoză.

„Este un iad aici”

Lipsa de proviziilor medicale, oxigenul și medicamente specifice, acutizează criza.

Numărul de morți din coronavirus din India a crescut cu un record de 4.205, depășind miercuri 250.000 în „cele mai letale 24 de ore de la declanșarea pandemiei”.

Infecțiile au crescut cu 348.421 în 24 de ore, depășind cifra de 23 milioane, arată datele Ministerului Sănătății.

Experții consideră că numărul real ar putea fi de cinci până la zece ori mai mare.

„India are nevoie de vaccinuri imediat”, a declarat guvernatorul statului Bengalul de Vest, Mamata Banerjee, într-o scrisoare către Modi. „Este un iad aici”.


Distribuie articolul