Un om, un pedagog un artist pe nume Catalin Luncanu

Un om, un pedagog un artist pe nume Catalin Luncanu
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Un om, un pedagog un artist pe nume Catalin Luncanu

Ce reprezinta arta pentru multi dintre noi , probabil valoarea in care investim iubire pentru frumos, sau poate purificare si vindecare. Iar in bratele artistilor stau toate frumusetile Universului. Dar care este rolul artistului in societate, artistii au rolul de a transforma cotidianul in frumos, iar noi oamenii cu mai putina  inspiratie artistica cautam artistul […]

Ce reprezinta arta pentru multi dintre noi , probabil valoarea in care investim iubire pentru frumos, sau poate purificare si vindecare. Iar in bratele artistilor stau toate frumusetile Universului. Dar care este rolul artistului in societate, artistii au rolul de a transforma cotidianul in frumos, iar noi oamenii cu mai putina  inspiratie artistica cautam artistul si arta acestuia in momentele in care simtim nevoia de a ne relaxa si de a ne hrani sufletul cu ceva diferit, ceva  mai putin real.

Poate ati auzit de arta atei, sau cum spun englezii  “string art” , ei bine, in Vaslui avem un artist care sculpteaza si manuieste aceasta arta cu dibacia unui mester strabun.  Numele lui este Catalin Luncanu un om care a impletit de minune inspiratia artistului cu munca de pedagog si calitatea de om. Artistul Catalin Luncanu reprezinta “personajul” care de multe ori schimba perspectiva asupra vietii,  rolul lui in societate este dupa parerea mea de a determina pe multi sa-si urmeze visul, devenind un model demn de urmat.

 Primul argument este acela ca prin arta, oamenii invata sa-si expuna sentimentele, iar arta ajuta la formarea caracterului si personalitatii mai ales in randul tinerilor care astazi nu prea stiu sa-si exteriorizeze sentimentele. Un al doilea argument se refera la modul de formare al oamenilor si la cunoasterea trecutului, iar un om care nu a vizitat niciodata un muzeu sau o galerie de arta nu va avea acelasi nivel de educatie cu cineva care a citit cel putin o poezie in viata sa.

Rolul artistului Catalin Luncanu in comunitate este ca prin arta sa sa aiba un rol educativ in formarea tinerilor, iar a exclude arta din educatie este sinonim cu a exclude educatia din cresterea unui copil.

In final, putem spune ca societatea reprezinta adevaratul loc de munca a omului si artistului Catalin Luncanu, pe o parte acesta ii inspira pe cei din jurul sau prin intermediul talentului sau si pe de alta parte, artistul este elementul care are rolul de a infrumuseta comunitatea din care face parte.


Distribuie articolul