USR- Vaslui – Depunere de coroane la monumentul lui Ștefan cel Mare de la Băcăoani

USR- Vaslui – Depunere de coroane la monumentul lui Ștefan cel Mare de la Băcăoani
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • USR- Vaslui – Depunere de coroane la monumentul lui Ștefan cel Mare de la Băcăoani

„Avem obligația morala sa-l cinstim pe Ștefan cel Mare, marele domnitor al Moldovei și sa predam aceasta tradiție generațiilor viitoare” – a declarat un reprezentant al USR-Vaslui prezent la ceremonialul de la monumentul dedicat victoriei lui Ștefan cel Mare împotriva Imperiului Otoman,  de la Băcăoani. Cu sute de ani înainte de Americi, teroriști, atentate mai […]

„Avem obligația morala sa-l cinstim pe Ștefan cel Mare, marele domnitor al Moldovei și sa predam aceasta tradiție generațiilor viitoare” – a declarat un reprezentant al USR-Vaslui prezent la ceremonialul de la monumentul dedicat victoriei lui Ștefan cel Mare împotriva Imperiului Otoman,  de la Băcăoani.

Cu sute de ani înainte de Americi, teroriști, atentate mai mult sau mai puțin regizate, Ștefan cel Mare și Sfânt administra Imperiului Otoman cea mai severa înfrângere suferita vreodată de vreo armie musulmana din partea unui lider creștin. Si chiar daca somnul de veci al lui Ștefan cel Mare este la Mănăstirea Putna, noi vasluienii, trebuie sa marcam momentul 10 ianuarie 1475 aici, pe locul în care marele domnitor a scris istoria prin victoria de la Podul Înalt.

Theodore Roosevelt a spus cândva: „În cazul tuturor deciziilor, cel mai bun lucru este să faci ceea ce trebuie și e bine, urmează apoi, în ordine, să faci ceea ce nu e bine, iar lucrul cel mai rău cu putință este să nu faci nimic. La urma urmei, dacă faci ceva ce nu e bine, poți măcar să înveți.”

Iar, Ștefan cel Mare  a ales în 1475 sa facă ceea ce trebuie și ma opresc aici gândindu-mă ca România este binecuvântata sa aibă asemenea moși și strămoși care nu au lăsat neamul sa piară.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta