Va fi un an interesant….polarizarea societatii creste vertiginos

Va fi un an interesant….polarizarea societatii creste vertiginos
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Va fi un an interesant….polarizarea societatii creste vertiginos

De obicei, de sarbatori nu fac excese. De mancat, nu prea, de baut, nu prea, asa ca-mi ramane timp sa meditez si sa contemplu diverse subiecte. Astfel, am realizat ca notiunea de elita – care candva, conform DEX, insemna „grup de persoane care reprezintă ceea ce este mai bun, mai valoros, mai ales într-o comunitate, […]

De obicei, de sarbatori nu fac excese. De mancat, nu prea, de baut, nu prea, asa ca-mi ramane timp sa meditez si sa contemplu diverse subiecte.

Astfel, am realizat ca notiunea de elita – care candva, conform DEX, insemna „grup de persoane care reprezintă ceea ce este mai bun, mai valoros, mai ales într-o comunitate, o societate etc.”, adică crème de la crème – a ajuns sa insemne inamicul de moarte al poporului.

 Rosteste acum cuvantul si automat Dorel se va gândi la Bill Gates si Rochefeleri sau Sorosisti pedofili si satanisti care vor sa ne extermine.

E cu totul bizar sa asistam la o astfel de rasturnare a scarii valorilor (si nu este singura: la fel de ingrijorator, vedem cum pseudostiinta castigă teren in defavoarea stiintei ). De fapt, stiinta doar muta misterul la un nivel mai adanc. Stiinta te tine alert, in perpetua cautare, intr-o continua apropiere de adevar.

Mi-am amintit ca s-a mai intamplat ceva asemanator in Romania. Candva, familiile harnice si avute din mediul rural, au devenit „chiaburime”, dusmanul de moarte al poporului. Ce a urmat, se stie confiscarea avutului, tortura, incarcerarea si uneori lichidarea acestora, in vreme ce nulitati oportuniste au capatat pozitii de decizie si control, asa-numita „revolutie socialista”.

Intuiesc ca se pregateste ceva asemanator. Inteleg ca munca, succesul si valoarea nu mai au trecere. In schimb, o gloata galagioasa si violenta se pregateste de … revolutie. Si, deasupra acestei agitatii cu duhoare de planeta maimutelor, ca motul de pe tort se ridica sosoci si simioni, avizi de putere si lipsiti de scrupule. O versiune noua si caricaturala la „Ana Pauker și cu Dej a băgat spaimă-n burgheji”. Doamne, ai grija de noi!

Poate de fapt de sarbatori ar fi mai bine sa mananc si sa beau , ca toată lumea …


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta