Va rog manipulati-ma, dar manipulati-ma frumos si nu-mi jigniti inteligenta!!!

Va rog manipulati-ma, dar manipulati-ma frumos si nu-mi jigniti inteligenta!!!
Long Stem Roses isolated on white
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Va rog manipulati-ma, dar manipulati-ma frumos si nu-mi jigniti inteligenta!!!

In secolul al XIV-lea, cunoasterea era doar apanajul puternicilor zilei si a inaltelor fete bisericesti. Ceilalti adica gloata era buna numai pentru slugarit si platit taxe si impozite. In romanul lui Umberto Eco „Numele trandafirului”, poate ati vazut si filmul cu acelasi nume avand in rolul principal pe regretatul Sean Connery, manuscrisele despre cunoasterea lumii […]

In secolul al XIV-lea, cunoasterea era doar apanajul puternicilor zilei si a inaltelor fete bisericesti. Ceilalti adica gloata era buna numai pentru slugarit si platit taxe si impozite. In romanul lui Umberto Eco „Numele trandafirului”, poate ati vazut si filmul cu acelasi nume avand in rolul principal pe regretatul Sean Connery, manuscrisele despre cunoasterea lumii si cartile valoroase ale unor mari carturari erau ascunse intr-un labirint plin de capcane, din biblioteca unei abatii.

Nici o soapta, nici o stire nu cobora din varful de munte al abatiei, catre valea celor prosti si multi. Inaltii zilei de ieri si de astazi stiu, ca stiinta, cunostiintele, informatiile  si de ce nu umorul, doboara frica, iar fara frica cum poate puterea sa mai fie putere, aceasta paleste si gloata nu mai poate fi stapanita. Calugarul franciscan din romanul „Numele trandafirului” desluseste, divulga secretele si crimele din abatie. Daca privesti continutul romanului strict ca o poveste este dificil sa intelegi ce anume a vrut sa spuna Umberto Eco. Acesta a vrut sa arate in realitate lumii, ca puternicii zilei, domina prin ascunderea realitatii si prin manipulare.

Mai marii zilei din Romania, odata ce au ajuns acolo sus, unde au visat de o viata intreaga, se grabesc sa fure, sa minta, sa manipuleze. Mecanismul functioneaza si il cunosc toti. Noi gloata suntem manipulati sa fim indiferenti, sa nu ne informam cu adevarat ( de asta are grija Antena3 si RTV ). O populatie inerta, neinformata si manipulata reprezinta pentru partidele politice si pentru politicieni o populatie rentabila si comoda.

Ieri de exemplu, urmaream pe toate canalele de stiri din tara  ca in sfarsit Laura Codruta Kovesi a fost doborata de o hotarare judecatoreasca. Pana aici totul bine si frumos. Toti au inceput sa-i cante prohodul doamnei Kovesi, dar oare este chiar asa ?

Motivul invocat de hotararea instantei romanesti este ca doamna Kovesi nu are nu stiu ce patalama la mana si deci nu este calificata pentru functia de Procuror General al UE. Trecand peste faptul ca in Romania noastra se poate ajunge Procuror General al Romaniei numai politic si nu-ti trebuie nu stiu ce grade profesionale, ma intreb daca hotararea de ieri nu este pura manipulare a opiniei publice.

Doamna Kovesi inainte de a ajunge procuror General European a trebuit sa-si depuna un dosar, care sunt sigur ca a fost verificat la Bruxelles, daca existau suspiciuni nu cred ca juristii europeni ar fi admis dosarul. Doamna Kovesi spre deosebire de numirile politice din tarisoara noastra a sustinut un examen in fata comisiilor specializate din Parlamentul European si a primit un vot favorabil din partea europarlamentarilor. Tineti minte, totul a fost televizat si transmis in direct. Mai retineti si „betele in roate” pe care i le bagau psd-istii in frunte cu PM din acea vreme Dancila?

Oare asa de „smecheri” suntem noi romanii ca am reusit sa-i pacalim pe cei de la Bruxelles? Nefiind jurist nu ma pot pronunta asupra viitorului doamnei Kovesi in fruntea Parchetului European, dar imi miroase a manipulare pur damboviteana. Mai tineti minte, acum cateva zile doamna Kovesi a venit in Romania, nu cunosc motivul, dar imediat psd-istii au intrat in vrie si la cateva zile apare hotararea judecatoreasca definitiva. Ciudat nu? Pura coincidenta, nu-i asa?

Trebuie sa vina banii de la PNRR, bani europeni, deja psd-istii, pnl-istii si cei de la UDMR se gandesc cum sa-i poata fura, cine stie mai bine cum actioneaza acestia decat un roman care a avut de-a face cu ei. In concluzie doamna Kovesi poate fi un pericol mortal pentru acesti hoti, mai ales ca acum cateva zile a incarcerat un fost ministru croat pentru furt din banii europeni, este adevarat numai 2 milioane de euro( bani de alune, pentru politicienii nostri).

Si in cele din urma, ma gandesc daca aceasta informatie nu este o manipulare pentru a abate atentia romanilor de la momentele zilei legate de „ciolaniada” dintre PSD si PNL. Acum cativa ani era difuzat un joc televizat numit Bingo si mi-a venit in minte expresia prezentatorului :”Zi-le domnu’ Geo, zi-le….zi-le!!!”.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta