„Vaccinat, vindecat sau mort”. Europa lupta impotriva noului val Covid

„Vaccinat, vindecat sau mort”. Europa lupta impotriva noului val  Covid
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • „Vaccinat, vindecat sau mort”. Europa lupta impotriva noului val Covid

Europa se afla din nou in centrul pandemiei, iar pe fondul nevaccinarii si protestelor, guvernele europene impun noi reguli facand presiune asupra oamenilor sa se vaccineze. Austria a intrat de luni intr-un lockdown major incercand sa diminueze valul puternic al pandemiei de covid care se raspandeste in Europa cu rapiditate. Ministrul german al sanatatii, Jens […]

Europa se afla din nou in centrul pandemiei, iar pe fondul nevaccinarii si protestelor, guvernele europene impun noi reguli facand presiune asupra oamenilor sa se vaccineze.

Austria a intrat de luni intr-un lockdown major incercand sa diminueze valul puternic al pandemiei de covid care se raspandeste in Europa cu rapiditate. Ministrul german al sanatatii, Jens Spahn,  a avertizat populatia Germaniei ca pana la sfarsitul acestei ierni :”Aproape toata populatia Germaniei va fi vaccinata, vindecata sau moarta.” De asemenea domnul Spahn a mai declarat ca ;”Imunitatea in Germania va fi atinsa, prin vaccinare sau imunizare naturala in masa, dar recomanda calea vaccinarii.”

Peste doua milioane de noi cazuri apar saptamanal, iar guvernele europene au inceput sa inraspeasca restrictiile, in ciuda protestelor violente din weekend-ul trecut. Joia trecuta in Germania au fost administrate 553.000 de vaccinuri, o cifra intalnita numai in  luna august a acestui an.

 Austria a anuntat ca incepand cu 1 februarie 2022 vaccinarea va deveni obligatorie, fiind prima tara din UE care va face acest pas. Multi au numit aceasta actiune ca fiind un pret prea mare platit in ceea ce priveste libertatea individuala si un mare esec politic. Opozitia fata de aceste masuri a fost condusa in Austria de Partidul Libertatii de extrema-dreapta, al treilea ca marime din Parlament, care a amplificat teoriile conspiratiei despre vaccinuri, a raspandit indoieli cu privire la eficacitatea acestora si a promovat ivermectina, un medicament utilizat în mod obisnuit pentru tratarea parazitilor. mai ales la cai, medicament care a esuat in mod repetat impotriva coronavirusului in studiile clinice.

Ratele de vaccinare în cea mai mare parte a Europei de Vest sunt mai mari, dar nivelurile din Europa de Est sunt mult mai scazute – de la 59% în Republica Ceha la 24% în Bulgaria.

OMS. directorul pentru Europa, Hans Kluge, la inceputul acestei luni, a dat vina pe vaccinarea insuficientă, în ciuda disponibilitatii vaccinurilor, si a spus ca Europa ar putea inregistra inca jumătate de milion de decese pana in februarie.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta