Vaccinul Pfizer este eficient și împotriva variantei indiene a Covid, care e mai rezistentă și mai contagioasă. Anunțul a fost făcut chiar de inventatorul serului

Vaccinul Pfizer este eficient și împotriva variantei indiene a Covid, care e mai rezistentă și mai contagioasă. Anunțul a fost făcut chiar de inventatorul serului
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Vaccinul Pfizer este eficient și împotriva variantei indiene a Covid, care e mai rezistentă și mai contagioasă. Anunțul a fost făcut chiar de inventatorul serului

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Vaccinul inventat de BioNTech și produs de Pfizer este sigur și eficient inclusiv împotriva tulpinii indiene a Sars-CoV-2, a anunțat cercetătorul Ugur Sahin, cofondatorul BioNTech și inventatorul produsului, citat de Financial Times. Concluziile au fost trase după teste făcute în laborator. Mutațiile suferite de virus, care a devenit mai contagios […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Vaccinul inventat de BioNTech și produs de Pfizer este sigur și eficient inclusiv împotriva tulpinii indiene a Sars-CoV-2, a anunțat cercetătorul Ugur Sahin, cofondatorul BioNTech și inventatorul produsului, citat de Financial Times. Concluziile au fost trase după teste făcute în laborator.

Mutațiile suferite de virus, care a devenit mai contagios și mai rezistent în varianta sa indiană, au îngrijorat lumea medicală. Însă analizele arată că vaccinul Pfizer îi vine de hac și așa.

Ugur Sahin spune că a fost preocupat de problemă și a inițiat cercetări: “Încă testăm varianta indiană, dar varianta indiană are mutații pentru care am testat deja și pentru care vaccinul nostru funcționează, așa că sunt încrezător. Vaccinul este făcut inteligent și sunt convins că va rezista acestei mutații. Dacă trebuie să îl facem mai bun, o vom face, așa că nu sunt îngrijorat“.

Au apărut, în ultimele luni, mai multe mutații ale virusului inițial cunoscut ca virusul Wuhan. S-au răspândit varianta britanică, braziliană, sud-africană și, acum, indiană, care a apărut deja în Europa (inclusiv în România), fiind considerată mai agresivă și mai rezistentă la tratament.

India s-a prăbușit într-o catastrofă umanitară îngrozitoare, ajungând la cifre-record de infectare în fiecare zi. Se raportează 375.000 de noi cazuri la fiecare 24 de ore, dar medicii spun că acesta este doar vârful aisbergului, iar numărul cazurilor este, probabil, de 10 ori mai mare.

Aglomerația, lipsa de igienă și de educație a populației, inconștiența politicienilor care au organizat în plină pandemie mitinguri cu mii și zeci de mii de oameni și ceremoniile religioase care au adus la un loc milioane de persoane au făcut ca virusul să se răspândească masiv. Sistemul medical a colapsat, iar oamenii mor în case și pe străzi, fără să aibă șansa de a ajunge la oxigen. S-a ajuns la o piață neagră a tuburilor de oxigen, care sunt stocate de cei cu posibilități, fiind lipsiți astfel alți oameni de o șansă la viață.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că varianta B.1617 a Covid, adică tulpina indiană, a fost deja confirmată în cel puțin alte 17 țări.


Distribuie articolul