Valeriu Gheorghiță: Următorul maraton va fi peste două săptămâni, pentru efectuarea rapelului/ Ținta noastră de cel puțin 15.000 de persoane este cu mult depășită/ Principala teamă a oamenilor nu este neapărat legată de vaccin, ci de înțepătură

Valeriu Gheorghiță: Următorul maraton va fi peste două săptămâni, pentru efectuarea rapelului/ Ținta noastră de cel puțin 15.000 de persoane este cu mult depășită/ Principala teamă a oamenilor nu este neapărat legată de vaccin, ci de înțepătură
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Valeriu Gheorghiță: Următorul maraton va fi peste două săptămâni, pentru efectuarea rapelului/ Ținta noastră de cel puțin 15.000 de persoane este cu mult depășită/ Principala teamă a oamenilor nu este neapărat legată de vaccin, ci de înțepătură

( Andreea Pavel  – G4Media.ro ) Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că principala teamă a oamenilor nu este neapărat legată de vaccin, ci de înțepătură: ”Principala teamă a oamenilor nu este neapărat legată de vaccin, ceea ce este un paradox, ci de înțepătură, […]

( Andreea Pavel  – G4Media.ro )

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea, a declarat, duminică seară, la Antena 3, că principala teamă a oamenilor nu este neapărat legată de vaccin, ci de înțepătură:

  • ”Principala teamă a oamenilor nu este neapărat legată de vaccin, ceea ce este un paradox, ci de înțepătură, se tem că vaccinarea propriu-zisă doare. Exista frica de injecții. În general femeile au fost mult mai curajoase, bărbații erau puțin mai temători, lucrurile au decurs foarte bine în toate situațiile. Este o înțepătură aproape atraumatică, oamenii aproape că nici nu simt înțepătura propriu-zisă”, a declarat coordonatorul CNCAV.

Valeriu Gheorghiță a mai declarat că ținta organizatorilor a fost de cel puțin 15.000 de persoane vaccinate, iar acest target a fost ”demult depășit”, anunțând că sunt peste 18.000 de persoane vaccinate și încă o zi de maraton.

Gheorghiță a mai spus că au fost vaccinați, în medie, 6 persoane într-un minut, vorbind despre ”un efort deosebit” al colegilor săi și ai studenților și profesorilor de la UMF ”Carol Davila” din București, organizatorul maratonului.

Reprezentantul CNCAV a mai declarat că astfel de evenimente vor mai fi organizate și în alte județe pentru că oamenii își doresc să se vaccineze, dar printr-o modalitate mai facilă, cum este un astfel de maraton.

Gheorghiță a mai spus că nu există o statistică referitoare la caracteristicile persoanelor vaccinate, dar că au participat la maraton atât copii de peste 16 ani, cât și bătrâni, familii etc.

Coordonatorul CNCAV a mai precizat că maratonul va fi organizat din nou exact peste 2 săptămâni, în aceleași locații, pentru ca persoanele vaccinate în aceste zile să își poată facă rapelul. Gheorghiță a mai spus că cine nu poate participa la următorul maraton își poate face rapelul în orice alt centru.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta