Valoarea reala a unei guvernari se vede cand deschizi frigiderul si nu in sondaje.

Valoarea reala a unei guvernari se vede cand deschizi frigiderul si nu in sondaje.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Valoarea reala a unei guvernari se vede cand deschizi frigiderul si nu in sondaje.

Ma intreb de ce mass media nu observa si alte lucruri. Cum ar fi cum stam cu araturile de toamna, sau de ce nu ploua in Romania si nu avem un sistem de irigatii, de ce taranii isi taie vitele si orataniile din batatura si au toate sansele sa intre in iarna flamanzi si inraiti. […]

Ma intreb de ce mass media nu observa si alte lucruri. Cum ar fi cum stam cu araturile de toamna, sau de ce nu ploua in Romania si nu avem un sistem de irigatii, de ce taranii isi taie vitele si orataniile din batatura si au toate sansele sa intre in iarna flamanzi si inraiti. De ce presa noastra nu semnaleaza ca parcurgem un proces periculos de diferentiere sociala, faptul ca cei bogati devin si mai bogati cu toate ca sunt in minoritate, iar saracii majoritari, devin mai saraci. Nu aud la televiziuni nimic despre tineret, viitorul tarii, care are numai un singur vis, sa fuga cat mai departe din aceasta “poveste de succes” care reprezinta Romania de astazi. Auzim numai balacareala pur damboviteana despre alegeri  si discutii despre sondaje.

Nu contest, sondajele sunt utile pentru politicieni, analisti politici, jurnalisti. Totusi exista niste paradoxuri care trebuie explicate romanului. Nu stiu, daca este de bine sau de rau ca Johannis a devenit cel mai influent om politic din Romania, sau ca PNL a depasit PSD cu ceva puncte procentuale. Nedumerirea mea este urmatoarea, cum se rasfrange cresterea in sondaje a partidului de guvernamant asupra nivelului de trai a romanului?

Cum explica PNL cetateanului roman acest paradox. De ce cresterea in sondaje a PNL nu este insotita si de cresterea stratului de unt de pe coaja de paine a saracilor. Pot sa vina tot felul de sociologi care sa expuna tot felul de sondaje, personal cred ca valoarea reala a unei guvernari se vede nu in sondaje, ci in momentul cand deschizi frigiderul.


Distribuie articolul