Vesnicia s-a nascut la sat, dar astazi aceeasi vesnicie tot acolo a murit.

Vesnicia s-a nascut la sat, dar astazi aceeasi vesnicie tot acolo a murit.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Vesnicia s-a nascut la sat, dar astazi aceeasi vesnicie tot acolo a murit.

Marele nostru filozof Lucian Blaga avea mare dreptate cand a spus ca vesnicia s-a nascut la sat. Din pacate astazi ar trebui sa adaugam ceva….. vesnicia tot acolo a murit. Satul romanesc de mult nu mai naste vesnicii. In anii comunismului si chiar si dupa 1989, ni s-a creat si inca ni se schiteaza in […]

Marele nostru filozof Lucian Blaga avea mare dreptate cand a spus ca vesnicia s-a nascut la sat. Din pacate astazi ar trebui sa adaugam ceva….. vesnicia tot acolo a murit. Satul romanesc de mult nu mai naste vesnicii. In anii comunismului si chiar si dupa 1989, ni s-a creat si inca ni se schiteaza in presa, la televizor, in filme, o perceptie lirica falsa si diluata despre satul romanesc si despre locuitorii lui.

Din nefericire in zilele noastre, daca ne referim strict la Judetul Vaslui, “flasnetarii” PSD, erijati in primari, consilieri, au reusit sa distruga taranul  vasluian, prin noile moravuri instalate de acestia, ajutorul social fara a se cere nimic in schimb, lucru de mantuiala, lipsa orcarei perspective de viitor , etc.

Imaginea satului invocate in scrierile lui Creanga, Blaga, nu mai exista acum. Fostul sat vasluian s-a transformat dintr-un miracol intr-o monstruozitate. Toata frumusetea satului vasluian a fost nimicita de noul kitsch. Cine  are interesul ca satul vasluian sa fie conservat in forma actuala nu cred ca este greu de ghicit. Pentru noi locuitorii oraselor ne este greu sa nu observam ca aceste sate refuza civilizatia si s-au transformat dintr-un factor de progres intr-o frana a dezvoltarii si modernizarii. Dupa disparitia comunismului locuitorii acestor sate au devenit nostalgici dupa acest regim, reusind sa gaseasca in PSD un subtituent ieftin si fara substanta. Primarii si liderii PSD au profitat de aceasta stare de fapt, creand impresia oamenilor ca nu se va schimba nimic, ca pensiile si ajutoarele sociale vor veni la timp, ca totul va fi ca inainte, iar asta se va face numai de catre PSD. Astazi satul vasluian este o adevarata oaza a comunismului transformat in psd-ism.

Intr-un cuvant, satul vasluian de astazi este o adevarata „mina de aur” electorala pentru PSD, taranii voteaza in majoritate PSD, deoarece partea luminata a satului este plecata la munca in UE. Satul traditional a fost distrus, iar actualul regim psd-ist doreste sa transforme definitiv ceea ce a mai ramas intr-o masa indoctrinata, ostila progresului si civilizatiei.

Cand primarii PSD vorbesc despre dezvoltarea satului vasluian, au in vedere numai un singur obiectiv, oameni indoctrinati si refractari. Psd-istii stimuleaza pastrarea satului de tip vechi, care inseamna sate fara drumuri asfaltate, closete in fundul curtii, case fara internet, fara ziare, fara informare. Acest tip de sat a devenit o veritabila frana in dezvoltarea si modernizarea Judetului Vaslui si a Romaniei.

Stoparea migratiei populatiei de la sate, industrializarea satului, accesul la informatie, canalizare, apa curenta, drumuri asfaltate sunt primele conditii pentru salvarea judetului Vaslui si de ce nu a Romaniei.

Iata cand vorbim de salvarea satului vasluian, politicienii nostri trebuie sa raspunda clar la o simpla intrebare : Care sat dorim sa-l salvam? Cel nascator de civilizatie si progres sau cel nascator de oameni refractari la dezvoltare?


Distribuie articolul