Veste uriașă: vaccinul anti-Covid de la Pfizer și BiNTech are eficiență de 90% după testarea pe 43.000 de oameni. Teoretic, anul viitor putem scăpa de pandemie!

Veste uriașă: vaccinul anti-Covid de la Pfizer și BiNTech are eficiență de 90% după testarea pe 43.000 de oameni. Teoretic, anul viitor putem scăpa de pandemie!
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Veste uriașă: vaccinul anti-Covid de la Pfizer și BiNTech are eficiență de 90% după testarea pe 43.000 de oameni. Teoretic, anul viitor putem scăpa de pandemie!

( Redacţia – Ziaristii.ro ) O veste uriașă a făcut fulgerător înconjurul lumii luni: se confirmă oficial dezvoltarea unui vaccin anti-Covid eficient, care ar trebui, anul viitor, să pună capăt pandemiei! Marele anunț a fost făcut de americanii de la Pfizer și nemții de la BioNTech, cei care au colaborat la producerea serului salvator și […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

O veste uriașă a făcut fulgerător înconjurul lumii luni: se confirmă oficial dezvoltarea unui vaccin anti-Covid eficient, care ar trebui, anul viitor, să pună capăt pandemiei! Marele anunț a fost făcut de americanii de la Pfizer și nemții de la BioNTech, cei care au colaborat la producerea serului salvator și despre care se știa că sunt cel mai aproape de găsirea soluției salvatoare.

Cele două companii anunță că studiile clinice pe 43.000 de voluntari – ultima fază necesară înaintea omologării – au arătat că vaccinul are o eficiență de 90%. Pfizer și BioNTech vor cere autorizarea de punere pe piață luna aceasta, iar anul viitor speră să producă doze pentru imunizarea a până la 650 de milioane.

Vaccinul Pfizer-BioNTech a prevenit peste 90% din infecții, anunță Bloomberg, citând studiile clinice realizate de cercetători în baza testării pe zeci de mii de oameni.

Prima țară din lume unde se va pune în vânzare vaccinul este cea americană. Comisia Europeană negociază deja cu BioNTech și Pfizer un acord prin care să aibă acces la cantități mari de vaccin, necesare imunizării, în primă fază, a sute de milioane de oameni din categoriile cu risc ridicat: personalul medical, persoane în vârstă sau cu comorbidități etc. Acestea sunt prioritare și vaccinurile produse în 2021 le vor fi destinate lor.

Pfizer și BioNTech anunță că vor produce anul acesta circa 50 de milioane de doze, iar în 2021 – peste 1,3 miliarde. Procesul de vaccinare cuprinde administrarea a două doze unei singure persoane, ceea ce înseamnă că, în 2021, vor putea fi imunizați 650 de milioane de oameni – prioritar din America de Nord și Europa, pentru că SUA și Uniunea Europeană sunt organizațiile cu cea mai mare putere de negociere.

Comisia Europeană, care negociază în numele țărilor membre și al statelor candidate la aderare, a perfectat deja, în septembrie, un preacord cu BioNTech, prin care urmează să primească, în 2021, 200 de milioane de doze de vaccin.

Aceasta este prima veste cu adevărat mare, după luni în care incertitudinea a planat deasupra tuturor companiilor care se luptau să dezvolte un vaccin anti-Covid. Eșecul companiilor AstraZeneca și Johnson&Johnson, blocate după apariția unor efecte adverse la niște voluntari testați, precum și dificultatea de a obține un răspuns imunitar eficient, începuseră să nască îndoieli asupra posibilității de a sintetiza un vaccin care să rezolve problema.

În paralel, comanii americane se pare că sunt foarte aproape de a pune pe piață un medicament capabil să amelioreze foarte mult starea pacienților. Apariția vaccinului, care va imuniza populația, împreună cu noile medicamente care vor reduce mult mortalitatea celor deja îmbolnăviți, promit să rezolve criza gigantică în care a aruncat omenirea pandemia izbucnită în China la sfârșitul lui 2019.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta