Viitorul imposibil

Viitorul imposibil

Ieri am auzit un banc pe care il voi spune nu neaparat pentru a va starni rasul. Daca l-ati auzit deja, veti intelege poate de ce am ales sa-l transcriu. La scoala , la ora de gramatica, profesorul de limba romana le da elevilor urmatoarea propozitie:”In Vaslui coruptia va fi starpita”, dupa care intreaba un […]

Ieri am auzit un banc pe care il voi spune nu neaparat pentru a va starni rasul. Daca l-ati auzit deja, veti intelege poate de ce am ales sa-l transcriu.

La scoala , la ora de gramatica, profesorul de limba romana le da elevilor urmatoarea propozitie:”In Vaslui coruptia va fi starpita”, dupa care intreaba un elev la ce timp este verbul din propozitie.  Elevul raspunde: “ La viitorul imposibil, domnule profesor!”.  Toate bancurile si glumele au rolul de a provoca rasul si veselia. Insa acest banc nu mi se pare deloc amuzant, este ingrozitor de cinic. Pentru ca, la ceea ce am vazut si trait cu totii in ultimii 30 de ani, se pare ca in Vaslui coruptia si saracia vor fi starpite intr-un viitor imposibil, poate aceste fenomene nocive societatii vor putea fi reduse ca amploare dar nu vor disparea intr-un timp relativ scurt.

Timp de 30 de ani am inghitit tone de promisiuni electorale, tone de asigurari de mai bine, mii de furturi si devalizari ale banului public, fara ca pentru noi sa se schimbe ceva in bine. Ba mai mult vedem ca in Vaslui, coruptia nu fura doar fabrici sau bani publici, ci s-a specializat si in furtul de voturi prin promisiuni, demagogie si manipulare ordinara.

Oricat am spera intr-o viata mai buna, asa cum ne amageste PSD-ul, lucididatea ne da acelasi raspuns cinic ca in bancul de mai sus. E imposibil cu PSD-ul la butoane, acel viitor nu exista, Judetul Vaslui a devenit sub conducerea PSD si a lui Buzatu abatorul oricarui vis de mai bine. Tocmai de aceea ne fug toti tinerii peste hotare. Stastic vorbind doar in zonele de razboi exista un procent atat de mare de oameni fugiti peste hotare.

Ce este de facut? Sa sustinem in continuare cinismul lui domn’ Buzatu si ai lui ciraci de la PSD si sa nu ne mai amagim si asa am avut destule amagiri din partea lor ca sa ne mai mintim si singuri. Cu PSD in continuare nu va fi mai bine, nu vom fi bogati, iar coruptia nu va disparea.

Ceea ce a stat in puterea noastra pe 27 septembrie, nu am schimbat decat intr-o oarecare masura. Multi concetateni de-ai nostri au votat ca oile, spre satisfactia ciobanilor.

Buna dimineata! Se mai poate schimba ceva? Se va vedea in lunile urmatoare si dupa 6 decembrie, daca nu intr-un viitor imposibil.


Distribuie articolul