Vom trece de la pandemie la recesiune ?

Vom trece de la pandemie la recesiune ?
illustration and painting

Voi incepe intai cu o previziune infricosatoare a unor economisti cu notorietate, care nu are nimic de-a face cu Omicronul sau mai nou cu o combinatie Covid-gripa, ori cu amenintarea invadarii Ucrainei de catre Rusia. Dilema acestora este legata de cresterea preturilor de consum datorata si pandemiei, care a dus la o cerere mare si […]

Voi incepe intai cu o previziune infricosatoare a unor economisti cu notorietate, care nu are nimic de-a face cu Omicronul sau mai nou cu o combinatie Covid-gripa, ori cu amenintarea invadarii Ucrainei de catre Rusia. Dilema acestora este legata de cresterea preturilor de consum datorata si pandemiei, care a dus la o cerere mare si o oferta mica. Unii economisti sustin ca aceasta inflatie este tranzitorie, dar daca gresesc ? Daca  continua sa greseasca, Banca Nationala nu va avea de ales in acest an si va incepe sa majoreze brusc ratele.

Inflatia necontrolata, are un mod prost de a deveni parintele instabilitatii politice si a extremismului. Dar totul ar putea sa se rezolve de la sine, inflatia s-ar putea modera de la sine deoarece profilul unei inflatii generalizate  ar insemna sa simtim efectele adevarului dur, amar si probabil al politicii economice dsa de partidele politice din Romania in ultimele trei decenii.

Astazi ceea ce nu inteleg este pierderea instinctului de conservare la multi romani. Am inceput sa intram in valul cinci al pandemiei, mai mult la mila sortii si a hazardului, avem poate cea mai slaba si incapabila garnitura de ministri din 1989 incoace, care din motive populiste si de imagine, fiind tot timpul cu ochii pe sondaje se tem sa impuna intrarea in vigoare a certificatului verde. Este adevarat ca toate necazurile cauzate de valul cinci al pandemiei sunt si din cauza multor concetateni de-ai nostri care par sa-si fi pierdut instinctul de conservare in mod inexplicabil.

S-a murit pe capete asta toamna, echivalentul unui sat pe zi, in spitale erau imagini apocaliptice, masinile funerare faceau coada la spitale pentru a prelua mortii de Covid. Am avut cea mai mare mortalitate inregistrata in Romania pe timp de pace de cand exista inregistrari oficiale. Fara certificat verde striga cei de la AUR, in acest timp PSD -ul care are o masa impresionanta de votanti antivaccinisti l-au lasat in ofsaid pe specialistul lor doctorul Rafila, acelasi Rafila pe care asta vara cand la conducerea Ministerului Sanatatii erau cei de la USR il dadeau ca exemplu si spuneau ca specialistii trebuie sa vorbeasca si nu politicienii, acum cum este domnilor de la PSD ?

Sunt sigur ca daca iese prost cu valul cinci, specialistul Rafila va fi aruncat peste bord fara regrete. Statul a esuat, vorba Presedintelui Iohannis, liderii partidelor de la guvernare sunt slabi, dar la urma –urmei  cel mai responsabil pentru viata si sanatatea este fiecare dintre noi, nimeni din lumea asta nu poate sa-mi spuna sa bag degetele in priza, sau sa ma arunc in fantana tot asa nu pot ignora existenta virusului, mai ales ca am persoane pe care le-am cunoscut personal , persoane care nu credeau in virus si vaccin si care acum din mormant poate le dau dreptate medicilor.

Daca poti sa compari faptul ca un certificat verde este echivalent cu ceea ce au suferit evrei in timpul Holocaustului, poate ca este indicat ca in 2022 sa-ti propui sa citesti macar o carte. Antivaccinistii sunt impotriva vaccinului, este adevarat, in logica cu care se conduc totul pentru mine pare contorsionat si de neinteles. Ok sa spunem ca poate ii inteleg cand sustin ca vaccinurile sunt pentru testare, iar oculta mondiala introduce in vaccinuri cipuri, nanoroboti, oxid de grafen si alte otravuri, care ne sterilizeaza pe trei generatii, dar nu inteleg de ce acestia accepta medicamentele antivirale si testele ? Cine ar putea opri oculta mondiala sa puna cipuri, nanoroboti si alte otravuri in acestea ?


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta