Vorbe goale

Un departament care sa realizeze un sondaj sociologic cu privire la campaniile politice si efectele mesajelor acestora asupra starii sociale, economice si politice, probabil ar constata ca saracia si deziluzia care a lovit Romania si pe romani poate fi cauzata si de repetarea uneori abuziva a mesajului “Romania fara..” Mai tineti minte sloganul aparut imediat […]

Un departament care sa realizeze un sondaj sociologic cu privire la campaniile politice si efectele mesajelor acestora asupra starii sociale, economice si politice, probabil ar constata ca saracia si deziluzia care a lovit Romania si pe romani poate fi cauzata si de repetarea uneori abuziva a mesajului “Romania fara..”

Mai tineti minte sloganul aparut imediat dupa Revolutie, “ Romania fara comunisti “, rezultatul au trecut 31 de ani si Romania este plina de comunisti, metamorfozati in psd-isti. In capetele acestora traieste comunismul in cea mai infloritoare forma. Care a fost efectul acestui slogan cu titlul “Romania fara comunisti”, zero astazi Romania are comunisti , mai multi decat trebuie.

Un alt slogan la moda a aparut in timpul campaniei electorale a Presedintelui Basescu, mai tineti minte “Sa traiti bine”. Nenumarate panouri stradale, declaratii la radio si televiziuni, scandari la mitingurile electorale. Cu ce s-a terminat, va intreb? Romania este cel mai sarac stat din UE.

Propun ca urmatorul slogan sa fie “Romania fara matreata”. De ce ar fi interesat un partid politic de acest indemn ca oamenii sa se scarpine in cap . Simplu, in momentul in care pe oameni ii mananca scafarlia de ganduri si griji, manipularea a reusit i-a facut pe acestia sa se gandeasca numai la matreata.

Daca punem cap in cap efectele acestor campanii putem trage concluzia ca in Romania, acestea au un efect invers. Asa este la noi ca efectele intentiilor clasei politice in raport cu sloganurile sa fie mereu pe dos.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta