Vrachierul de 63.529 DTW, Sydney Eagle prima nava a companiei Eagle Bulk Shipping care foloseste biocombustibili Goodfuels

Vrachierul de 63.529 DTW,  Sydney Eagle  prima nava a companiei Eagle Bulk Shipping care foloseste biocombustibili Goodfuels
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Vrachierul de 63.529 DTW, Sydney Eagle prima nava a companiei Eagle Bulk Shipping care foloseste biocombustibili Goodfuels

( MI News Network ) Eagle Bulk Shipping, unul dintre cei mai mari proprietari-operatori din lume de vrachiere  Supramax și Ultramax, a finalizat cu succes o călătorie fara combustibil fosil în parteneriat cu GoodFuels, pionierul principal al biocombustibililor pentru industria globală de transport. Ca parte a dorintelor Eagle Bulk Shipping de a îmbunătăți performanța de […]

( MI News Network )

Eagle Bulk Shipping, unul dintre cei mai mari proprietari-operatori din lume de vrachiere  Supramax și Ultramax, a finalizat cu succes o călătorie fara combustibil fosil în parteneriat cu GoodFuels, pionierul principal al biocombustibililor pentru industria globală de transport.

Ca parte a dorintelor Eagle Bulk Shipping de a îmbunătăți performanța de mediu a flotei sale, vrachierul de 63.529 DWT Sydney Eagle a fost alimentat cu biocombustibil marin avansat GoodFuels pentru prima dată în timpul vizitei sale la Terneuzen. Amprenta de carbon a Eagle Bulk Shipping este redusă substanțial atunci când se utilizează biocombustibilul marin durabil GoodFuels, care permite o reducere a CO2 cu 80-90%.

Biocombustibilii GoodFuels sunt produși din materii prime regenerabile certificate si  etichetate ca 100% deșeuri sau reziduuri care nu pot fi utilizate pentru nicio aplicație de calitate superioară sau reciclare, cum ar fi uleiul de gătit uzat și grăsimile animale reziduale.

Biocombustibilii sunt ambarcati fără nicio modificare a instalatiei de combustibil sau a motoarelor și asigură conformitatea de concentratie de sulf al Organizației Maritime Internaționale (IMO), deoarece sunt practic lipsiți de toate emisiile de SOX. Important pentru utilizarea și asimilarea biocombustibililor, GoodFuels îndeplinește cele mai înalte cerințe de durabilitate, iar întregul său portofoliu de biocombustibili este revizuit de un consiliu independent de sustenabilitate.

Acest anunț vine într-un moment critic, deoarece industria maritimă se confruntă cu o nevoie urgentă de a-și reduce emisiile de gaze cu efect de seră și de a se angaja pentru transportul sustenabil. Proprietarii și operatorii, cum ar fi Eagle Bulk Shipping, sunt deja obligați să respecte limita de 0,5% de sulf, astfel cum a fost aplicată în ianuarie 2020, iar regulamentul adoptat recent va cere navelor să-și îmbunătățească eficiența energetică, în conformitate cu obiectivul IMO de a reduce nivelul mediu de carbon. intensitatea transportului cu cel puțin 40% până în 2030 și cu 70% până în 2050.

Biocombustibilii durabili sunt unul dintre cei mai importanți concurenți pentru decarbonizarea marinei datorită caracteristicilor lor, infrastructurii bine reglate și capacității de a permite părților interesate să respecte legislația de mediu actuală și iminentă. Ele sunt, de asemenea, una dintre puținele soluții care există deja pe piață astăzi și sunt disponibile pentru toate tipurile de nave.

Comentând despre bio-bunkerarea de succes, Isabel Welten, Chief Commercial Officer la GoodFuels, a declarat: „Este o onoare să lucrez cu Eagle Bulk Shipping firma care explorează o cale inovatoare și durabilă către tranziția de decarbonizare a transportului maritim prin folosirea de biocombustibili marini durabili. Acest anunț este cel mai recent pas în extinderea biocarburanților noștri cu emisii scăzute de carbon pentru o utilizare comercială mai largă în industria maritimă. Cu ambiția noastră de a deveni principalul furnizor durabil de combustibil pentru industria mondială de transport și oferta noastră de biocombustibili maturi 100%, GoodFuels este perfect poziționat pentru a facilita tranziția energetică pentru proprietari și operatori. Sperăm că mai multe organizații vor urma pașii Eagle Bulk Shipping în adoptarea alternativei noastre credibile de carbon aproape zero la combustibilii fosili, pe măsură ce industria își intensifică eforturile pentru a-și îndeplini obiectivele de reglementare de mediu în viitorul apropiat.”

Jonathan Dowsett, director de performanță a flotei la Eagle Bulk Shipping, a declarat: „Eagle continuă să exploreze în mod activ modalități de decarbonizare a flotei sale, maximizând în același timp eficiența în conformitate cu obiectivele internaționale de reducere a intensității carbonului și a emisiilor absolute din transport maritim. Suntem extrem de mulțumiți de rezultatele primului nostru voiaj de testare alimentat cu biocombustibil și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu GoodFuels în viitor.”


Distribuie articolul