Wärtsilä a finalizat un proiect major cu santierul naval italian Fincantieri din Palermo pentru a renova trei nave de croaziera apartinand grupului naval Windstar Cruises

Wärtsilä a finalizat un proiect major cu santierul naval italian Fincantieri din Palermo pentru a renova trei nave de croaziera apartinand grupului naval Windstar Cruises
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Wärtsilä a finalizat un proiect major cu santierul naval italian Fincantieri din Palermo pentru a renova trei nave de croaziera apartinand grupului naval Windstar Cruises

( MI News Network ) Grupul de tehnologie Wärtsilä a finalizat cu succes un proiect major de renovare a trei nave de croazieră Windstar. Conversiile au fost conduse de șantierul Fincantieri începând din 2019, prima dintre cele trei nave surori, „Star Breeze”, fiind finalizată în 2020. Aceasta a fost urmată de „Star Legend” la jumătatea […]

( MI News Network )

Grupul de tehnologie Wärtsilä a finalizat cu succes un proiect major de renovare a trei nave de croazieră Windstar. Conversiile au fost conduse de șantierul Fincantieri începând din 2019, prima dintre cele trei nave surori, „Star Breeze”, fiind finalizată în 2020.

Aceasta a fost urmată de „Star Legend” la jumătatea anului 2020 și, în cele din urmă, de „Star Pride” în octombrie 2021. Renovarea a inclus extinderea în lungime a navelor de la 135 de metri (443 de picioare) la 160,6 metri (527 de picioare). Proiectul a făcut parte din inițiativa Star Plus a Windstar, în valoare de 250 de milioane USD.

Fiecare nave a fost tăiată în jumătate la șantierul naval Fincantieri din Palermo, Italia și o nouă secțiune de 25,6 metri (84 de picioare) a fost adăugată în mijloc, oferind astfel 50 de cabine suplimentare pentru încă 100 de pasageri.

În același timp, motoarele navelor au fost îndepărtate și înlocuite pentru a oferi o eficiență mai mare, o performanță de mediu mai bună și o autonomie extinsă pentru nave. Noile motoare Wärtsilä vor funcționa cu combustibili care au un continut redus de sulf, pentru a se conforma cu reglementările privind plafonul de sulf din 2020.

„Această cooperare tehnică de succes cu Wärtsilä a permis celor două companii ale noastre să realizeze o renovare de succes și buna funcționare a proiectului comun”, spune Andrew Toso, director adjunct, Servicii, Fincantieri.

„În calitate de partener tehnic pentru acest proiect de conversie foarte mare, este extrem de satisfăcător să fie încheiat într-un mod care să îndeplinească toate obiectivele. Renovările au reprezentat cel mai mare portofoliu de produse și sisteme pe care l-am asamblat vreodată pentru un singur proiect de service. Am lucrat îndeaproape cu Fincantieri de câțiva ani, iar acest proiect cu siguranță ne va consolida relația”, spune Ivan Catalfamo, director general de vânzări de proiecte, Wärtsilä.

„Mulțumirile noastre atât către Wärtsilä, cât și către Fincantieri pentru finalizarea unei renovari complexe.  Extinderea și renovarea acestor trei nave ce croaziera cu noi cabine nu numai că ne extinde capacitatea de oaspeți de la 212 la 312, ci ne îmbunătățește sustenabilitatea mediului și eficiența operațională, toate acestea fiind importante pentru noi”, a adăugat Chris Prelog, președinte, Windstar Cruises.

Domeniul de furnizare a Wärtsilä pentru fiecare dintre cele trei nave a inclus două motoare principale Wärtsilä, două motoare auxiliare Wärtsilä, patru sisteme Wärtsilä personalizate de reducere catalitică selectivă (SCR) pentru controlul emisiilor și elice cu pas variabil. Wärtsilä a reproiectat, de asemenea, sistemul de alarmă, monitorizare și automatizare, sistemul de management al energiei, precum și modernizarea sistemelor existente la bord. Au fost efectuate lucrări ample de renovare și la întreaga rețea electrică și de automatizare.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta