( MI News Network )
Wärtsilä Voyage a încheiat un parteneriat strategic cu Microsoft. Wärtsilä Voyage este lider de piață în soluții maritime de la bord, cu zeci de ani de experiență și expertiză în ofertele de ultimă generație pentru Internetul obiectelor marin (IoT). Acum, printr-o integrare cu Microsoft Azure IoT Edge, compania intenționează să-și accelereze eforturile în direcția industrializării IoT pentru transport prin intermediul unei platforme securizate cibernetice extrem de scalabile.
Platforma Wärtsilä va ajuta compania și partenerii săi să implementeze soluții digitale pe piață mai rapid și mai ușor. Această colaborare semnalează concentrarea puternică și angajamentul Wärtsilä Voyage față de implementarea tehnologiei raționalizate Intelligent Edge, un factor esențial pentru îndeplinirea obiectivelor de decarbonizare ale industriei, precum și aplicarea pe scară largă a tehnologiei autonome.
„Lumea maritimă intră în era digitală în care investițiilor noastre în platforme și standarde comune este o condiție prealabilă pentru inovațiile de succes pentru o industrie maritimă mai durabilă și mai eficientă”, a declarat Sean Fernback, președinte, Wärtsilä Voyage și vicepreședinte executiv, Wärtsilä. „Platforma comună Wärtsilä va acționa ca un facilitator pentru implementarea viitoarelor tehnologii pentru autonomie și reducerea emisiilor. Dorim să ne concentrăm eforturile pe acele domenii cu standarde comune, care oferă navelor acces mai ușor la soluții inovatoare”, a adăugat Fernback.
Wärtsilä Voyage se va concentra, de asemenea, pe teme strategice care acoperă capabilitățile de operare industrială de la distanță, securitatea cibernetică de ultimă generație cu monitorizare activă, timp de rulare și standarde de date partajate în mod obișnuit pentru a facilita colaborarea între părțile interesate din domeniul maritim.
„În același mod în care unii producători de smartphone-uri și unii producători de automobile sunt capabili să actualizeze, să implementeze noi funcții și să-și îmbunătățească sistemele de la distanță, noua generație de nave digitale trebuie să se adapteze constant, să se actualizeze pentru a ține pasul cu ecosistemele lor în evoluție, rămânând în același timp în siguranță cibernetică. ”, a declarat Pierre Guillemin, Vicepreședinte, Tehnologie, Wärtsilä Voyage.
Prin capacitățile sale de operare la distanță securizate prin proiectare, platforma Wärtsilä va permite accesul imediat la cele mai recente soluții de la bord. Punerea în funcțiune a activelor, diagnosticarea, actualizările și upgrade-urile vor fi efectuate de la distanță — simplificând întreținerea, accelerarea implementării și creșterea timpului de funcționare al navei.
Wärtsilä Voyage va integra, de asemenea, mai multe soluții Microsoft Security și IoT pentru a consolida platforma cu servicii de monitorizare, actualizări de securitate și management al activelor.
„Wärtsilä Voyage inovează cu soluții care reduc emisiile de carbon și îmbunătățesc transportul autonom. Viziunea sa asupra navei sigure și conectate va fi ancorată de soluțiile Microsoft IoT Edge și de securitate. Așteptăm cu nerăbdare să contribuim la acest pas semnificativ în transformarea industriei”, a declarat Ralph Haupter, președinte Microsoft EMEA.
Prin aceasta, Wärtsilä Voyage își va accelera eforturile pentru construirea unui mediu de dezvoltare deschis, cu formate de date standardizate și API-uri care reduc fragmentarea, integrează sisteme pentru a reduce complexitatea ciclului de viață al serviciilor digitale și au securitate cibernetică pe mai multe straturi integrate în fiecare navă inteligentă și ecosistem maritim. soluţie.
„Este necesar să se consolideze și să se extindă ceea ce a fost deja dezvoltat în anumite segmente ale industriei, de exemplu, în afacerile de croazieră, unde sistemele de senzori sunt deja integrate pe scară largă. Experiența noastră de 15 ani în acest segment ne pune într-o poziție ideală pentru a conduce acest efort”, a spus Guillemin.
Bazându-se pe experiența IoT existentă a Wärtsilä Voyage, colaborarea va ajuta și mai mult la deblocarea capabilităților autonome.
„Sistemele digitale esențiale pentru autonomia navei, cum ar fi extinderea tehnologiilor de senzori existente, necesită o schimbare de paradigmă în puterea de procesare și integrare pentru a permite următoarea generație de sisteme de nave autonome”, a explicat Guillemin. „Experiența îndelungată a Wärtsilä Voyage în învățarea automată, de exemplu, dobândită prin dezvoltarea sistemelor de optimizare a navelor și a proiectelor emblematice autonome, cum ar fi Intellitug, ne ajută să extindem capacitățile de integrare în industria maritimă.”