Incendierea USS Bonhomme: Cel mai mare dezastru al US Navy pe timp de pace nu a fost un accident. Un militar, trimis în fața curții marțiale

Incendierea USS Bonhomme: Cel mai mare dezastru al US Navy pe timp de pace nu a fost un accident. Un militar, trimis în fața curții marțiale
  • Acasă
  • /
  • Fără categorie
  • /
  • Incendierea USS Bonhomme: Cel mai mare dezastru al US Navy pe timp de pace nu a fost un accident. Un militar, trimis în fața curții marțiale

( DefenseRomania Team ) Marina americană l-a acuzat joi pe unul dintre marinarii săi că este la originea incendiului care a distrus o navă militară USS Bonhomme Richard în iulie 2020 la San Diego, în California, făcând aproximativ 20 de răniţi, notează Agerpres, care citează AFP. Acesta era chiar un membru al echipajului. Militarul american, […]

( DefenseRomania Team )

Marina americană l-a acuzat joi pe unul dintre marinarii săi că este la originea incendiului care a distrus o navă militară USS Bonhomme Richard în iulie 2020 la San Diego, în California, făcând aproximativ 20 de răniţi, notează Agerpres, care citează AFP. Acesta era chiar un membru al echipajului.

Militarul american, care făcea parte din echipajul navei amfibie de asalt USS Bonhomme Richard, „este acuzat ca a declanşat incendiul”, a indicat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Flotei a 3-a, comandantul Sean Robertson, fără să îl identifice ori să precizeze posibila motivaţie a gestului.

Conform codului justiţiei militare, acuzaţia i-a fost comunicată joi. Comandantul Flotei a 3-a, viceamiralul Steve Koehler, care intenţionează să îl defere curţii marţiale, a însărcinat un judecător militar independent să decidă în cursul unei audieri preliminare trebuie sa fie acuzat oficial.

„Dovezile adunate în timpul anchetei sunt suficiente pentru a ordona o audiere preliminara în conformitate cu codul justiţiei militare”, a precizat comandantul Robertson.

Nava USS Bonhomme Richard se afla la chei la baza navală din San Diego, portul său de origine, pentru operaţiuni de întreţinere în momentul în care a izbucnit incendiul la 12 iulie 2020.

La bordul navei se aflau aproximativ 160 de marinari. Potrivit forţelor navale americane, 17 marinari şi patru civili au fost răniţi uşor şi duşi la spital. De asemenea, mai mulţi pompieri au suferit arsuri şi au inhalat fum.

Nava a ars timp de patru zile înainte ca pompierii să reuşească să stingă incendiul. Marina SUA a plănuit iniţial să o repare, dar pagubele au fost uriașe, nava nemaiputând fi salvată.

Acesta a fost cel mai grav incident în care o navă a US Navy a fost implicată pe timp de pace.


Distribuie articolul