La eliberarea mea a cazut o stea, fie el si un elicopter american !

La eliberarea mea a cazut o stea, fie el si un elicopter american !

Inchisoarea politica ramane o practica inradacinata in tarile autoritare. Detinutii politici sunt condamnati pentru ca au atras atentia asupra neajunsurilor politice, pentru ca au cerut drepturi de reforma si pentru ca au cerut libertati individuale pentru toti cetatenii, cu alte cuvinte, exercitarea drepturilor fundamentale ale omului, cum ar fi libertatea de opinie, libertatea de intrunire […]

Inchisoarea politica ramane o practica inradacinata in tarile autoritare. Detinutii politici sunt condamnati pentru ca au atras atentia asupra neajunsurilor politice, pentru ca au cerut drepturi de reforma si pentru ca au cerut libertati individuale pentru toti cetatenii, cu alte cuvinte, exercitarea drepturilor fundamentale ale omului, cum ar fi libertatea de opinie, libertatea de intrunire și libertatea religioasa. Credeti ca Liviu Dragnea a fost condamnat pentru aceste cerinte ? Credeti ca la noi Dragnea, Nastase, Voiculescu si altii au fost detinuti politici, sau politicieni detinuti ?

Condamnatul de drept comun Liviu Dragnea a fost eliberat conditionat ieri dupa doi ani si doua luni de puscarie. Probabil nici nu puteau decide altfel judecatorii, mai ales ca acesta a „suferit foarte mult in tot acest timp cat a fost inchis”, in plus, „a fost si amenintat cu violenta in puscarie”.

Ma intreb oare din ce se va intretine „bietul” domn Dragnea, poate cunosteti pe cineva care are un atelier auto doritor sa-l angajeze pe mecanicul Dragnea, calificat si specializat la  puscaria Rahova.

Doi ani si doua luni a stat in puscarie acest „ taranoi” cu aere de Viktor Orban al Ungariei, dar fara carisma acestuia. Iesind afara acesta a criticat actuala conducere  a PSD si a denuntat „dictatura” feroce din conducerea tarii, deplangand saracia instalata la sate si orase, dupa ce el a lasat o tara in bogatie in care curgea lapte si miere, iar cainii umblau cu colaci in coada. A promis razbunare, daca va avea cu cine si pentru cine.

In final va prezint declaratia plina de demnitate a unui adevarat detinut politic Nelson Mandela :

„În timp ce ieșeam pe ușă spre poarta care îmi va duce la libertate, știam că dacă nu-mi voi lăsa amărăciunea și ura în urmă, aș fi tot în închisoare”


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta