30 mor, 20 se nasc, 9 pleaca….

30 mor, 20 se nasc, 9 pleaca….

Nu ne putem alege tara in care ne nastem si nici tara in care murim in unele cazuri. Cu alte cuvinte dintre cei 59 de romani, care pleaca din tara, mor sau se nasc, doar cei care pleaca fac un pas gandit si rational. Datele acestea le-am colectat din statisticile prezentate de institutele romanesti din […]

Nu ne putem alege tara in care ne nastem si nici tara in care murim in unele cazuri. Cu alte cuvinte dintre cei 59 de romani, care pleaca din tara, mor sau se nasc, doar cei care pleaca fac un pas gandit si rational.

Datele acestea le-am colectat din statisticile prezentate de institutele romanesti din domeniu. Mi-e si frica sa calculez cati romani au plecat din momentul aderarii tarii la UE, moment de cand Romania a devenit o mare istorie de succes numai in sloganele politicienilor din timpul campaniilor electorale.

Astazi, elevii din clasele a XII-a dupa terminarea bacalaureatului trebuie sa decida ce fac in continuare cu vietile lor. Incotro vor pleca. Oare cati tineri care termina liceul sunt pregatiti sa-si sacrifice anii de tinerete si studiile, sperand ca in Romania  intr-o zi va fi mai bine ?

Intre timp 30 mor, 20 se nasc, 9 pleaca in fiecare ora in Romania.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta