Actuala constructie politica care se prefigureaza ii va veni tot mai greu sa lucreze cu poporul, deoarece pe zi ce trece in Romania isi face loc un alt popor.

Actuala constructie politica care se prefigureaza ii va veni tot mai greu sa lucreze cu poporul, deoarece pe zi ce trece in Romania isi face loc un alt popor.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Actuala constructie politica care se prefigureaza ii va veni tot mai greu sa lucreze cu poporul, deoarece pe zi ce trece in Romania isi face loc un alt popor.

Acest nou popor care isi face aparitia nu va mai putea fi dus cu zaharelul si maine sau in 2024 va spune raspicat : „Ajunge, domnilor tovarasi politicieni. Pana aici, duceti-va acasa !!!” Pana la urma, toate se termina intr-un singur fel. Unii asteapta „dusul” acesta cu spaima, inlemniti de groaza, adunand averi peste averi, […]

Acest nou popor care isi face aparitia nu va mai putea fi dus cu zaharelul si maine sau in 2024 va spune raspicat : „Ajunge, domnilor tovarasi politicieni. Pana aici, duceti-va acasa !!!”

Pana la urma, toate se termina intr-un singur fel. Unii asteapta „dusul” acesta cu spaima, inlemniti de groaza, adunand averi peste averi, certati cu legea si morala, acestia se gandesc, innebuniti de frica, cum va fi, cand va fi sa fie?

Se vede ca avem nevoie inca de suferinta pentru a rezista. Si vom putea rezista daca fiecare dintre noi, in numele natiunii, vom iesi din lumea noastra in care ne-am izolat si ne vom aduna intr-o singura natiune. Nu vom putea face asta daca nu vom trece mai intai prin faza suferintelor necesare. Suferinta inseamna in primul rand sa renunti la ceva, pentru a accepta altceva. Drama noastra este ca noi cautam sa fim fericiti in mod individual si nu realizam ca asa ceva este imposibil.

Stiu traim astazi intr-un stat ticalos care-si neglijeaza cetatenii, dar ticalos este si cetateanul care nu-si iubeste statul. In mod logic, oricat de ticalos ar fi statul, cetateanul trebuie sa-l iubeasca si sa-l ajute sa depaseasca faza ticalosiei. Cetateanul trebuie sa-l opreasca pe stat din furat, prin mecanismele democratice existente, adica prin alegeri constiente si responsabile. Ne este frica de un stat autoritar, invocam pericolul totalitarismului, dar de fapt traim cu spaima ca intr-un stat puternic si autoritar se va termina hotia si nu vom mai putea sa facem ce ne trazneste orin cap.

Este posibil ca astazi sa traim intr-un cerc vicios, care nu are alternativa. Situatia nu sta chiar asa, trebuie sa pornim de la un mic efort de constiinta si sa recunoastem ca statul suntem noi. De aceea cu cat va creste numarul cetatenilor care vor intelege acest adevar elementar, cu atat va creste numarul oponentilor statului ticalos. Este nevoie sa inclinam balanta, am atins deja masa critica, dar daca nu inclinam balanta in favoarea unui stat neticalos cu cetateni neticalosi, situatia devine cu adevarat periculoasa.

Dar cred si imi exprim convingerea ca noul popor din Romania la alegerile din 2024 va spune la vot :”Pana aici, duceti-va acasa.”


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta