Andrei Baciu: Primele doze de vaccin Johnson&Johnson vor sosi cel mai probabil în luna aprilie

Andrei Baciu: Primele doze de vaccin Johnson&Johnson vor sosi cel mai probabil în luna aprilie
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Andrei Baciu: Primele doze de vaccin Johnson&Johnson vor sosi cel mai probabil în luna aprilie

( Valentin Mirică – Newsweek ) Vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, a declarat, marţi, că primele doze de ser produs de Johnson&Johnson vor sosi în România, cel mai probabil, în luna aprilie, urmând să fie livrate în jur de 100.000 de doze. El a precizat, într-o conferinţă de presă, că nu sunt sunt schimbări semnificative faţă […]

( Valentin Mirică – Newsweek )

Vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, a declarat, marţi, că primele doze de ser produs de Johnson&Johnson vor sosi în România, cel mai probabil, în luna aprilie, urmând să fie livrate în jur de 100.000 de doze.

El a precizat, într-o conferinţă de presă, că nu sunt sunt schimbări semnificative faţă de săptămâna trecută în ceea ce priveşte calendarul livrărilor de vaccinuri anti-COVID.

„În linii mari, vorbim de 345.000 de doze recepţionate deja de la Pfizer pentru această săptămână, la fel şi săptămâna viitoare, cu un surplus de 120.000 în fiecare din aceste două săptămâni. Moderna – în această săptămână vor veni în cursul zilei de vineri 162.000 de doze, la fel şi pentru AstraZeneca – 48.000 de doze, din nefericire cu 330.000 mai puţin decât cele anunţate iniţial şi anume 378.000 de doze.

Practic, pentru luna martie, avem un total de 2,2 milioane de doze aproximativ, iar pentru aprilie lucrurile nu s-au schimbat – aproximativ două milioane de doze de vaccin produs de BioNTech/Pfizer, un minim de 249.000 de doze produse de Moderna, sperăm să ajungă chiar mai mult până la un maxim de 330.000, şi pentru vaccinurile produse de AstraZeneca vorbim de aproximativ 879.000 de doze. Pentru vaccinul produs de Johnson&Johnson, primele doze vor sosi cel mai probabil în luna aprilie, undeva în jur de 100.000 de doze”, a afirmat Baciu.

Potrivit acestuia, până în prezent, România a recepţionat 3.622.689 doze de vaccin anti-COVID. Până pe 21 martie, s-au înregistrat 5.074 de doze pierdute din motive neimputabile, reprezentând 0,20% din totalul dozelor utilizate, a informat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii. 


Distribuie articolul