Anul Platonov si era astrologica

Anul Platonov si era astrologica

Egiptenii, asirienii precum si alte culturi timpurii stiau ca la fiecare 2150 de ani soarele incepe sa creasca intr-o noua era astrologica in ziua echinoctiului de iarna. Pentru a trece prin toate cele 12 semne zodiacale este nevoie de circa 25765 de ani, care mai este cunoscut si sub denumirea de anul astrologic Platonov. Anticii […]

Egiptenii, asirienii precum si alte culturi timpurii stiau ca la fiecare 2150 de ani soarele incepe sa creasca intr-o noua era astrologica in ziua echinoctiului de iarna. Pentru a trece prin toate cele 12 semne zodiacale este nevoie de circa 25765 de ani, care mai este cunoscut si sub denumirea de anul astrologic Platonov. Anticii au denumit fiecare perioada de 2150 de ani o epoca.

Textul Bibliei si in special Testamentul Vechi, contine multe referiri la epoci. De exemplu, Moise aparand pe muntele Sinai cu cele zece porunci, a fost dezamagit cand a gasit oamenii ca se inchinau “vitelului de aur”, acesta simbolizand zodia Taurului, iar Moise il distruge la propriu inaugurand era Berbecului . Moise a reprezentat o noua era, cea a Berbecului, de aceea evreii folosesc coarnele de berbec in diferite ritualuri. Concluzia la inceputul fiecarei ere, toata lumea trebuie sa renunte la cea veche. Interesant este ca si alte zeitati din acele timpuri marturisesc aceasta trecere, astfel Mitrha, o zeitate asiriana, precrestina omoara un vitel intr-un mod similar cu Moise, sau in mitologia greaca Teseu, ucide Minotaurul.

Interesant ca anul astrologic parcurge in sens invers zodiile asa cum le stim. Dupa circa 2150 de ani de la Moise apare Isus, care deschide o noua era cea a Pestilor, care inlocuieste vechea zodie a Berbecului. In Noul Testament, simbolul pestilor este aproape omniprezent, Isus a hranit 5000 de oameni cu paine si doi pesti, cand si-a inceput lucrarea el a intalnit doi pescari care l-au urmat, etc. Calendarul noii ere incepe cu nasterea lui Isus.

Dar ce urmeaza dupa Isus, acesta ne spune in Evanghelia dupa Luca urmatoarele, in momentul cand este intrebat ce va urma dupa. Citez din Evanghelia dupa Luca : „Iată, la intrarea voastră în cetate, un om se va întâlni cu voi și va purta o cană de apă. Urmează-l în casa în care intră.” Aceasta reprezinta trimiterea la noua era, cea a Varsatorului, deoarece , acesta este portretizat ca o persoana care toarna apa dintr-o cana.

Sa mergem putin in istoria cunoscuta si sa incercam sa identificam anumite perioade. De exemplu aproximativ de la anul 11.000 I.Hr. pana la anul 8000 I.Hr. este era Leului, care simbolizeaza nasterea civilizatiei umane, mai este cunoscuta si ca Epoca de Aur a omenirii, este momentul in care se presupune ca ar fi existat legendara Atlantida.

Intre anii 8800 I.Hr. si 6600 I.Hr. a fost era Cancerului, acesta este simbolizat de inflorirea matriarhatului si mai este cunoscut si sub denumirea Marii Mame, este momentul civilizatiei creane si construirea Jericonului.

Din anul 6600 I.Hr. si pana in anul 4500 I.Hr. avem era Gemenilor, in acest interval de timp se dezvolta civilizatia sumeriana, apare comertul, scrisul.

Perioada dintre anul 4500 I.Hr. si 2300 I.Hr. reprezinta era Taurului, infloresc civilizatiile minoice, egiptene si indiene. Simbolul care apare peste tot este taurul.

Din anul 2300 I.Hr. si pana in anul 150 I. Hr. avem epoca Berbecului. Conform invatatorilor biblici in aceasta perioada au trait Moise si Avraam. Dupa aceasta epoca odata cu nasterea lui Isus apare era Pestilor, iar in mod firesc dupa aceasta va apare era Varsatorului.

Dar ce ne spun ezotericii moderni despre aceasta era a Varsatorului, omenirea va realize armonia si intelegerea reciproca la un nivel spiritual inalt. Epoca Varsatorului va uni toate natiunile si va desfiinta granitele. Valorile materiale vor juca un rol mai mic in comparative cu valorile spirituale.


Distribuie articolul