Daca nu esti dispus sa risti, inseamna ca nu-ti doresti cu adevarat sa castigi.

Daca nu esti dispus sa risti, inseamna ca nu-ti doresti cu adevarat sa castigi.
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Daca nu esti dispus sa risti, inseamna ca nu-ti doresti cu adevarat sa castigi.

Un politician este cineva caruia ii cedezi, prin vot, o parte din visuri si idealuri. Mai mult decat atat prin trimiterea politicianului in Parlament sau intr-o structura politica locala ii mai dai si controlul asupra vietii sociale a veniturilor personale si ale familiei. Ca om onest inseamna sa fii in stare sa privesti oamenii in […]

Un politician este cineva caruia ii cedezi, prin vot, o parte din visuri si idealuri. Mai mult decat atat prin trimiterea politicianului in Parlament sau intr-o structura politica locala ii mai dai si controlul asupra vietii sociale a veniturilor personale si ale familiei.

Ca om onest inseamna sa fii in stare sa privesti oamenii in ochi si sa stii ca nu i-ai dezamagit si nu i-ai mintit nici o clipa. Iar adevarul este ca ai facut tot ce ai putut. Puteti trai domnilor politicieni acel moment, cu inima impacata si cu iubire fata de oamenii, care v-au acordat credit, in suflet?  Daca da, atunci domnilor politicieni, sunteti perfecti.

Ma uitam ieri la aceasta noua structura guvernamentala si ma gandeam ce anume ii mana in lupta pe acesti politicieni. Daca in 2012 i-a unit ura impotriva lui Traian Basescu, acum singura explicatie este data de rapacitatea, cinismul si prostia. Nu trebuie sa ne miram, ii cunoastem de 32 de ani, singurele valori comune pentru PSD si PNL sunt clientelismul si „mufatul” la banul public.

Ieri prin votul lor, presedintele Iohannis si PNL au omorat visurile a milioane de romani care i-au votat trimitandu-i sa le conduca destinele, precum si o parte din visuri si idealuri. Oricum de la liberali nu ma asteptam la mai mult, istoria lor de dupa 1989 este un sir de tradari, dar cred ca aceasta ultima tradare le va pune capac, merita sa iasa in 2024 cu picioarele inainte de pe scena politica.

Ma uit la liberali, care dau vina, fara sa le crape obrazul de rusine, pe USR , desi acest partid le-a deschis portile pentru refacerea coalitiei, dar fara Florin Citu premier, acestia nu au fost de acord, dar in momentul cand propunerea  a venit de la PSD, ce ati facut domnilor ? Ati acceptat imediat fara sovaire. Ne mint de cateva saptamani, ca fac totul pentru tara, ca se „sacrifica” pentru noi, ca scopul este o guvernare stabila, vor sa fac investitii, proiecte grandioase care sa ramana in istorie. Manipulari si baliverne, putin probabil ca aceste partide si acesti politicieni sa se transforme radical peste noapte.

 Vor doar banii, sunt lacomi si cinici. Ne vorbesc de rotative, rotisoare, carusele, Tiri-Bombe in 2023, smecherii ieftine pentru fraierii de romani. Pot paria de acum ca daca, PSD nu va iesi la anul de la guvernare, va iesi in 2023, inainte de alegeri si ii vor lasa pe liberali sa guverneze singuri pentru a-si rupe gatul la alegeri. Planul este simplu, PSD nu va dori sa deconteze electoral guvernarea, isi va face „plinul” si va apare in fata romanului, care are de regula memoria scurta, ca un salvator.

USR are o sansa imensa, ramanand singura alternativa viabila si frecventabila din opozitie pentru electoratul care impartaseste viziuni de dreapta si anti-PSD. Intrebarea este daca va sti sa joace aceasta carte din opozitie?


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta