Domnia prostilor si tradarea oamenilor cumsecade

Domnia prostilor si tradarea oamenilor cumsecade
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Domnia prostilor si tradarea oamenilor cumsecade

Navalesc in Romania nu hoardele de barbari, nu tatarii, ci derbedeii care preiau functiile de conducere. Au sosit, pur si simplu, prostii si incultii la putere si in ciuda tuturor regulilor politice fac prostii. In loc a se impotrivi, oamenii cu bun simt din aceasta tara adopta atitudini binevoitoare, se fac ca nu aud si […]

Navalesc in Romania nu hoardele de barbari, nu tatarii, ci derbedeii care preiau functiile de conducere. Au sosit, pur si simplu, prostii si incultii la putere si in ciuda tuturor regulilor politice fac prostii. In loc a se impotrivi, oamenii cu bun simt din aceasta tara adopta atitudini binevoitoare, se fac ca nu aud si ca nu vad, intr-un cuvant tradeaza devenind complici cu derbedeii. Poporul nu-si face datoria. Romanii sunt cei mai vinovati, inregistreaza si tac. Si prin tacerea lor se nasc monstrii politici.

Cu certitudine fiecare dintre noi ne intrebam care sunt directiile de urmat pentru a reduce decalajul dintre Romania si celelalte tari din UE. Dar ca intotdeauna, sictirul si lehamitea de care dam dovada, ne fac sa spunem ca acesta este blestemul nostru, specificul nostru mioritic. Suntem precum Mongolia care a fost comunizata fara a cunoaste stadiul capitalismului, asa si noi am trecut peste capitalism ajungand, direct din feudalism, dupa 1945 direct in bratele comunismului.

I.L.Caragiale spunea despre Romania ca este tara lui Pseudo, locul unde seriozitatea este o rara avis. Credeti ca a avansat Romania din timpul lui Caragiale? Personal ma indoiesc ca am depasit teoria formelor fara fond, diagnosticul pus societatii romanesti de catre Titu Maiorescu. Romania post decembrista nu a insemnat decat reinvierea personajelor de teapa lui Catavencu, Farfuridi, s.a.m.d.

Considerati ca astazi avem parte de democratie, de separatia puterilor in stat, de independenta justitiei, de responsabilitate ministeriala ? Pe hartie, da avem, in realitate suntem tara lui Pseudo, vorba lui nenea Iancu.

Romanii au inceput sa ii vada fata lui Pseudo si cu siguranta vor actiona, poate mai plapand la inceput si apoi din ce in ce mai viguros. Pas cu pas, cum ar zice Presedintele Iohannis. De ce ? Pentru ca timp de 32 de ani, clasa politica a avut tot timpul din lume pentru a demonstra romanilor ca se poate ridica la nivelul aspiratiilor acestora. Este o realitate crunta ca acestei pseudo clase politice le-a reusit ceva si anume indobitocirea marii majoritati a populatiei. Va fi o munca colosala, pentru politicienii responsabili sa lamureasca populatia de nevoia schimbarii si modernizarii tarii.

Romania, tara lui Pseudo, este chiar tara noastra. Noi cetatenii acestei tari suntem condusi de niste pseudo politicieni in baza unor pseudo legi aplicate de o pseudo justitie. Iar in fruntea tarii troneaza un pseudo presedinte, expresie a unei pseudo inteligente a  acestei natiuni.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta