Exista Dumnezeu?

Exista Dumnezeu?

Nu este asa ca v-ar placea ca macar o data in viata sa vina cineva si sa va arate dovezi ale existentei Lui ? Binenteles fara afirmatii de genul : “Crede si nu cerceta”. Daca ne luam dupa Biblie aflam ca “Prin credinţă înţelegem că lumile au fost făcute prin Cuvântul lui Dumnezeu, aşa încât […]

Nu este asa ca v-ar placea ca macar o data in viata sa vina cineva si sa va arate dovezi ale existentei Lui ? Binenteles fara afirmatii de genul : “Crede si nu cerceta”.

Daca ne luam dupa Biblie aflam ca “Prin credinţă înţelegem că lumile au fost făcute prin Cuvântul lui Dumnezeu, aşa încât cele ce se văd au fost făcute din cele ce ce nu se văd” citat din Evrei 11,3, iar de aici se deduce ca Dumnezeu ne invita sa cercetam nu sa luam totul ca atare. Mult timp oamenii de stiinta au suferit foarte mult din cauza reprezentantilor bisericii, care aplicau ad-literam principiul “Crede si nu cerceta”.

S-a dovedit ca nu exista nici un conflict intre stiinta si Dumnezeu. Cercetarea stiintifica este necesara pentru a intelege mai bine cum Dumnezeu a creat acest frumos Univers. Totusi Biblia ramane in acceptiunea multor oameni de origine divina, deoarece suntem convinsi astazi ca cei care au trait acum cateva mii de ani nu aveau de unde sa stie atatea despre existenta si evolutie.

Desi viata pare in masura nesigura, exista atatea care raman neschimbate zilnic, gravitatia ramane la fel, planeta se invarte la fel, viteza luminii nu se schimba, nici pe Terra si nicaieri in Univers.

Dar cum se face ca avem un Univers asa de sistematic, asa de trainic?

Orice instruire, invatatura, pregatire se face cu un scop. Cel ce scrie un manual de instructiuni o face cu un scop. De exemplu stiati ca fiecare celula din corpul nostru contine un cod foarte detailat, asemanator unui program de computer. Dupa cum probabil stiti acest program este scris in codul binar alcatuit din 1 si 0. Succesiunea de cifre spune programului ce anume sa faca. Codul AND din celulele noastre aduce foarte mult cu acesta. Este alcatuit din patru substante chimice, abreviate de cercetatori cu literele A,T,G si C. Iar fiecare celula contine 3 miliarde de astfel de “litere”.

AND-ul este practic un program de trei miliarde de litere care conditioneaza celula sa actioneze intr-un anumit fel. Seamana practic cu un manual de instructiuni. Putem sa ne intrebam, cum a ajuns acest program cu informatii in fiecare celula din corpul nostru? In esenta aceste substante sunt doar niste substante chimice si atat, Interesant este ca sunt substante chimice cu informatii, care codifica foarte amanuntit cum se va dezvolta fizic fiecare dintre noi.

Din moment ce aceste informatii sunt programate atat de riguros, ma intreb daca nu ar trebui sa scot din ecuatie cauzele biologice sau natural si sa ma gandesc daca aceste informatii atat de precise nu au fost incluse in mod intentionat.


Distribuie articolul