Germania, Franța și Italia suspendă utilizarea vaccinului anti-COVID-19 produs de compania AstraZeneca după semnalarea unor efecte secundare

Germania, Franța și Italia suspendă utilizarea vaccinului anti-COVID-19 produs de compania AstraZeneca după semnalarea unor efecte secundare
  • Acasă
  • /
  • Social
  • /
  • Germania, Franța și Italia suspendă utilizarea vaccinului anti-COVID-19 produs de compania AstraZeneca după semnalarea unor efecte secundare

( Robert Lupitu – Caleaeuropeana.ro ) Germania a suspendat utilizarea vaccinului dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania britanico-suedeză AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, “cu titlu preventiv”, după semnalarea unor efecte secundare, a anunţat luni ministrul german al Sănătăţii, citat de AFP şi DPA, informează Agerpres. Specialiştii de la Institutul medical Paul-Ehrlich, care consiliază guvernul […]

( Robert Lupitu – Caleaeuropeana.ro )

Germania a suspendat utilizarea vaccinului dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania britanico-suedeză AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, “cu titlu preventiv”, după semnalarea unor efecte secundare, a anunţat luni ministrul german al Sănătăţii, citat de AFP şi DPA, informează Agerpres.

Specialiştii de la Institutul medical Paul-Ehrlich, care consiliază guvernul de la Berlin, “consideră că alte examene sunt necesare”, după cazurile de cheaguri sangvine raportate la câteva persoane vaccinate în Europa, a precizat un purtător de cuvânt al ministrului german al Sănătăţii, în contextul în care mai multe ţări au adoptat deja aceeaşi măsură.

De asemenea, Italia și Franța au anunțat că suspendă vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, informează Digi24.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Franța suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca Covid-19 în așteptarea unei decizii privind siguranța acestuia de către Agenția Europeană pentru Medicamente.

“Franța va înceta administrarea vaccinului Covid-19 al AstraZeneca în așteptarea unei evaluări de către autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, care urmează să aibă loc marți”, a declarat luni Macron, într-o conferință comună de presă cu premierul spaniol Pedro Sanchez.

Și Italia a anunțat că va suspendat vaccinarea pe întreg teritoriul național, după ce inițial suspendaseră administrarea vaccinului din lotul  ABV5811, după decesul unui bărbat căruia i-a fost administrată o doză.

Autorităţile din Danemarca, Norvegia, Islanda, Olanda și Irlanda stopat de asemenea, temporar, vaccinările cu AstraZeneca, care a fost asociat într-o manieră neconcludentă cu riscul de formare a unor cheaguri sangvine, potrivit DPA.

Decizia de la Berlin vine la trei zile distanță după ce ministrul german al sănătății, Jens Spahn, a criticat decizia altor state ale UE de a suspenda vaccinarea cu serul AstraZeneca, invocând lipsa dovezilor privind cauzarea de tromboze.

Pe de altă parte, Uniunea Europeană se află în relații dificile cu compania AstraZeneca, care întâmpină întârzieri la livrările de vaccinuri anti-COVID-19.

Însă, Comisia Europeană a dat asigurări că Uniunea Europeană își va putea respecta țintele stabilite cu privire la vaccinările împotriva COVID-19 în pofida întârzierii livrărilor vaccinurilor AstraZeneca ca urmare a faptului că Pfizer-BioNTech va produce o cantitate mult mai mare decât era planificat.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta